Nogomet

Župarić zabio gol za naslov Portland Timbersa

Matej Kačan • srijeda, 12.08.2020.
Župarić zabio gol za naslov Portland Timbersa

Portland Timbersi su novi prvaci američke MLS lige. Portland je u finalu završnog turnira u Disney Worldu svladao Orlando City s 2:1, a strijelac pobjedničkog gola bio je Dario Župarić...

Uspješno je odrađen završni turnir MLS lige. Prva profesionalna sportska liga u SAD koja se uspjela dovršiti nakon koronavirusa je do kraja odigrana u Disney Worldu u Orlandu, a u finalu su igrali Portland Timbersi i Orlando City.

Slavio je Portland s 2:1 te je tako osvojio svoj drugi naslov nakon 2015. Ni ova završnica nije mogla proći bez velikog obola Hrvata jer s Portlandom slavi i nekadašnji igrač Rijeke Dario Župarić. On ima dvostruki razlog za slavlje jer je i strijelac pobjedničkog gola.

Poveo je Portland u 27. minuti preko Mabiale koji je glavom u mrežu pospremio Valerijev ubačaj, ali je do poluvremena izjednačio Orlando i to preko Pereyre koji je nakon niske lopte Nanija bio najspretniji te je iz blizine zabio za 1:1.

No u 66. Portland dolazi do novog vodstva i pobjede, a junak je Župarić. On je imao najbržu reakciju nakon kornera te je iz blizine ispružio nogu na Williamsonovom udarcu te je zatresao mrežu za naslov i svoj prvijenac u Portlandu koji je stigao u najbolji mogući trenutak.

MLS, finale:
Portland Timbers - Orlando City 2:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!