Tenis

Martić završila nastup u drugom kolu, Pliškova je bila bolja

Matej Kačan • srijeda, 12.08.2020.
Martić završila nastup u drugom kolu, Pliškova je bila bolja

Hrvatska tenisačica Petra Martić brzo je završila svoj nastup na WTA turniru u Pragu. Nakon sat i 17 minuta igre je od nje s 2-0 bila bolja Čehinja Kristina Pliškova...

Iako je u prvom kolu krenula sigurno, Petra Martić nije daleko dogurala na WTA turniru u Pragu. Od druge nositeljice je s 2-0 u setovima u drugom kolu bolja bila domaća predstavnica i 69. igračica svijeta Kristina Pliškova.

U prvom je setu Martić praktički pala bez ispaljenog metka. U prva je dva gema osvojila tek jedan poen, odmah pala u zaostatak od 2:0, a onda je i propustila najbolju šansu za povratak u set. Imala je Martić 15:40 i dvije break lopte, ali Pliškova to spašava i odlazi na 3:0.

Nije tu stala dominacija domaće igračice koja pri 4:1 opet oduzima servis drugoj nositeljici i sigurno završava prvi set sa 6:1 za samo 22 minute igre. Ostalo je na Martić da se u drugom setu izvuče iz rupe pa je krenula mnogo sigurnije na servisu s dva osvojena servis gema za početak.

No isto je činila i Pliškova pa svaka tenisačica zadržava svoj servis u prvih pet gemova, a onda dolaze nove nedaće za Martić. Hrvatska je tenisačica neugodno izvrnula gležanj i bila joj je potrebna medicinska intervencija između petog i šestog gema.

I nakon pauze je svaka igračica nastavila biti sigurna na svom servisu, sve do maratonske 11. igre u kojoj je Martić trebala odservirati za prednost i najmanje ulazak u tie-break. Pretvorilo se to u maratonsku dramu u kojoj je Pliškova imala čak četiri break lopte od kojih je iskoristila zadnju i dala si mogućnost da servira za meč.

To je i učinila te je zaslužila svoje mjesto u četvrtfinalu turnira, a Martić svoj nastup prerano završava i na drugom turniru u nizu na koji je došla kao visoka nositeljica.

WTA Prag, 2. kolo:
Kristina Pliškova (ČEŠ) - Petra Martić (HRV, 2) 6:1, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!