Košarka

Portland svladao Brooklyn u drami i uzeo osmo mjesto, Šamanić iskoristio pruženu priliku

Matej Kačan • petak, 14.08.2020.
Portland svladao Brooklyn u drami i uzeo osmo mjesto, Šamanić iskoristio pruženu priliku

Riješena je drama oko toga tko će u dodatno razigravanje za ulazak u playoff na Zapadu. To će biti Portland Trail Blazersi i Memphis Grizzliesi nakon što je Portland u drami svladao Netse...

Iako su Phoenix Sunsi odigrali savršen balon s 8-0, ipak nema zadovoljštine za Darija Šarića i suigrače. Sve je sinoć u svojim rukama držao Portland koji je trebao izgubiti da u play-in idu Memphis i Phoenix, ali je slavio i obranio osmo mjesto.

We're in the Western Conference Play-In! ?? pic.twitter.com/c67PVvs7eK— Portland Trail Blazers (@trailblazers) August 14, 2020

Dogodilo se to dosta teže od očekivanog u susretu s Netsima u kojem je Brooklyn stalno bio u egalu, pa je čak i vodio s 10 razlike krajem treće dionice i s plus sedam u ulasku u četvrtu. No u posljednjoj dionici kreće serija od tri trice Portlanda i još nekoliko ubačaja Jusufa Nurkića i odjednom opet imamo egal i minimalno vodstvo Blazersa.

Ključna su na kraju bila četiri vezana poena Nurkića i McColluma pomoću kojih Portland ima četiri razlike u zadnjoj minuti i do kraja je tek Caris LeVert uspio smanjiti do konačnih 134:133.

Damian Lillard je opet bio nezadrživ s 42 poena i 12 asistencija, dok je 25 dodao McCollum za 22 Nurkićeva te 10 skokova. Mario Hezonja je za 11 i pol minuta na terenu ubacio dva poena (šut 1/5) uz skok. Kod Netsa je nedovoljan bio sjajni LeVert s 37 poena, devet asista i šest skokova.

Portland i Memphis će tako igrati razigravanje od dva susreta u kojem Blazersi kao osmi moraju dobiti bar jedan susret za doigravanje, a Grizzliesi moraju slaviti u oba susreta ako žele na megdan Lakersima u prvoj rundi.

Još su ranije svoj šanse izgubili Spursi koji nikako nisu mogli preko dvije momčadi iz trojca Memphis-Portland-Phoenix te su u svoj susret protiv Jazza ušli jako mlako, krajem prve dionice pali u zaostatak od 17 razlike i nisu se vratili do kraja i konačnih 118:112. Ovime su Spursi prekinuli niz od 22 uzastopnih sezona ulaska u doigravanje.

Svakako vrijedi spomenuti da je Luka Šamanić dobio pravu priliku i odmah ju je iskoristio sa 16 poena (5/10 iz igre, tri trice), šest skokova i tri dodavanja za 32 i pol minute na parketu.

U posljednjem susretu večeri je Orlando Magic u utakmici bez ikakvog značaja porazio New Orleans Pelicanse sa 133:127.

NBA, četvrtak:
Portland Trail Blazers - Brooklyn Nets 134:133
Utah Jazz - San Antonio Spurs 118:112
Orlando Magic - New Orleans Pelicans 133:127

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!