Nogomet

Flick: 'Ovo nije Bayern protiv Messija'

Matej Kačan • petak, 14.08.2020.
Flick: 'Ovo nije Bayern protiv Messija'

Trener Bayerna Hansi Flick je na konferenciji za medije najavio susret njegove ekipe protiv Barcelone, a odbio je tezu da je Barcelona pojedinačni šu Lea Messija...

Trener Bayerna Hansi Flick je s mnogo poštovanja najavio susret svoje momčadi protiv Barcelone. Katalonsi su daleko od bajne situacije, ali se stručnjak na klupi Bavaraca ne da zavarati i iskazuje ogromno poštovanje prema protivniku.

"Ova utakmica nije Bayern protiv Messija, već Bayern protiv Barcelone. Naravno da moramo razmišljati kako ćemo igrati protiv njega. Moguće je da ćemo na njega ići kolektivno kao momčad. Moramo prepoznavati prostore, staviti ga pod pritisak i pokušati dobivati jedan na jedan duele."

No nije Barcelona samo Messi, već ta momčad vrvi od kvalitetnih pojedinaca. Ako se obrana previše fokusira na jednog čovjeka, uvijek može iskočiti netko drugi iz niza vrhunskih igrača.

"Imamo potreban respekt prema Barceloni jer je to dominantna momčad posljednjih sezona. Mnogi treneri i klubovi su inspirirani Barcelonom. Lijepo ih je gledati, kako igraju i treniraju, njihov entuzijazam. Messi nije jedini koji se ističe, Pique, Griezmann, Rakitić i Suarez su vrhunski igrači, Ter Stegen je vratar svjetske klase. Imaju ogromnu kvalitetu i protiv toga moramo igrati kao momčad i pokazati našu kvalitetu. Imamo plan i nadamo se da će uspjeti", kazao je Flick.

Flick nije htio komentirati aktualnu raspravu o kvalitetama Messija i njegovog najboljeg igrača Roberta Lewandowskog u kojoj je sud dao i Barcelonin trener.

"Ne možete uspoređivati ta dva igrača. Lewandowski je špica svjetske klase i imao ogromnu kvalitetu. Za nas je on netko tko garantira golove, ali ih i kreira. Messi je posljednjih godina daleko najbolji nogometaš. On je izvanredan igrač i ne znam kad će se netko takav opet pojaviti."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!