Nogomet

Setien: 'Lewandowski je sjajan, ali nije na Messijevoj razini'

Matej Kačan • petak, 14.08.2020.
Setien: 'Lewandowski je sjajan, ali nije na Messijevoj razini'

Zadovoljan stanjem svoje ekipe prije susreta protiv Bayerna je trener Barcelone Quique Setien koji je komentirao snagu Bayerna, ali i usporedio Lewandowskog i Messija...

Pred Barcelonom je veliki ispit u Ligi prvaka. Ako Katalonci žele spasiti sezonu i osvojiti nešto, onda je Liga prvaka zadnji vlak, a na tom putu stoji Bayern koji je ove sezone izgledao zastrašujuće. No Quique Setien je zadovoljan stanjem svoje ekipe prije susreta.

"Došli smo u dobrom stanju. To je utakmica koju smo čekali nakon slavlja nad Napolijem i dobro smo se pripremili. Zadovoljan sa što se i Dembele vratio, bit će sposoban za par minuta. Nije igrao gotovo godinu dana, ali se nadamo da može odigrati nekoliko minuta i da će to odraditi dobro", kazao je Setien, a onda se osvrnuo na protivnika:

"Znamo potencijal koji ima protivnik, to nećemo minimizirati. Znamo njihove brojke i sposobnost da rade to što rade. Izvanredna su momčad, ali smo i mi takvi. Bit će to podjednaka utakmica s trenucima promjene i odluke, ali kako Vidal kaže, i mi imamo dosta toga za reći."

Kako igrati protiv vrlo okomite i potentne ekipe poput Bayerna? Setienov odgovor se krije u njegovoj filozofiji - što više posjeda.

"Bit će važno imati loptu jer to znači da se manje branimo. Bayern ima važan napadački potencijal i može nam nauditi, ali sve će ovisiti o nama, kako je to i inače. Vidjeli smo Atalantu i PSG. PSG je na kraju riješio susret, ali je u većini susreta vodila ekipa s manje posjeda."

Protekli tjedan su tenzije podizale i legende Bayerna koje su nekim izjavama umanjivale kvalitetu i vrijednost Lionela Messija pa se povukla i usporedba s Robertom Lewandowskim. Setien je dao svoj sud o tome.

"Izjave i mišljenja ljudi su jedna stvar, a ono što se događa na terenu je druga stvar i tamo ćemo vidjeti dvije ekipe koje jedna drugoj pokušavaju nametnuti svoj identitet. Lewandowski je sjajan igrač, ali nije na Leovoj razini, to je jasno. On ima 13 golova u Ligi prvaka i suigrači mu dobro asistiraju, ali vidjeli smo Leao protiv Napolija neki dan. Dobro je što možemo uživati u ovim igračima."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!