Nogomet

Flick: 'Svi znamo da imamo još mnogo posla'

Matej Kačan • subota, 15.08.2020.
Flick: 'Svi znamo da imamo još mnogo posla'

Trener Bayerna Hansi Flick je bio zadovoljan slavljem Bavaraca protiv Barcelone, ali ne želi da njegova ekipa poleti previsoko jer još ima posla za obaviti ako žele doći do trofeja...

Vrlo staložen i miran, tipično njemački, bio je trener Bayerna Hansi Flick u izjavama nakon veličanstvene 8:2 pobjede nad Barcelonom. No to ne znači da trener Bavaraca nije bio sretan i zadovoljan zbog pobjede i polufinala.

"Mislim da možemo uživati zbog sjajne utakmice, naravno da smo oduševljeni načinom na koji smo dostigli ovih 8:2. No svi znamo, a to se osjeti i u svlačionici, da još imamo mnogo posla. Znamo kako se brzo stvari događaju u nogometu. Važno je gledati prema naprijed i sljedećoj utakmici."

Nijemci su i dalje čvrsto na zemlji i pogled im je na samo jednom cilju - naslovu prvaka Lige prvaka do kojeg im trebaju još dvije pobjede.

"Cilj nam je bio doći u polufinale, i to smo odradili stvarno impresivno. Stvarno smo sretni zbog toga, ali znamo da nas čeka težak posao kako bi došli tamo gdje želimo biti na kraju svega. Način na koji smo ovo odradili je impresivan, ali svi naši igrači znaju da je stvar u ponavljanju izvedbe u sljedećoj utakmici, za to se pripremamo", kazao je Flick.

Barcelona je bila neprepoznatljiva, ali je to dobrim dijelom plod jako kvalitetnog pressinga koji je Bayern iskazao, pogotovo u prvom dijelu koji je završio s 4:1 i koji je riješio sve nedoumice.

"Pritisak je u prvom poluvremenu bio jako dobar i momčad je natjerala protivnika da radi greške na terenu. Također, prebacivanje lopte i mijenjanje strana je bilo sjajno, to su stvari koje smo željeli postići na terenu i odradili smo sjajan posao", ponosan je trener.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!