Nogomet

Garcia: 'Sustav je manje bitan, važno je što dajemo i žrtvujemo'

Matej Kačan • subota, 15.08.2020.
Garcia: 'Sustav je manje bitan, važno je što dajemo i žrtvujemo'

Trener Lyona Rudi Garcia najavio je susret četvrtfinala Lige prvaka protiv Manchester Cityja, a iz izjava je jasno da želi da njegova momčad ide na glavu protiv favorita...

Dosad najugodnije iznenađenje u Ligi prvaka je Lyon koji je izbacio Juventus, ali pred igračima iz Francuske je novi težak ispit. Na putu stoji Manchester City koji puca na trofej, ali trener Lyona Rudi Garcia želi da njegova momčad "pogine" na terenu.

"Eliminiranje Juventusa nam je dalo samopouzdanje. Apetit se dobiva hranjenjem, želimo još ostati u Lisabonu, ali znamo da je City veliki favorit. Četvrtfinala su nas naučila da su iznenađenja moguća, nadamo se da će to biti slučaj i u subotu. Nadam se da ćemo biti dobri kao u zadnje dvije utakmice", kazao je Garcia.

Lyon je igrao protiv Cityja u grupnoj fazi 2018., a Francuzi još pamte gostujuću 2:1 pobjedu na Etihadu. Garcia bi i taj susret mogao iskoristiti za motivaciju.

"To što su tad napravili je divno, ali je ovo drugi moment, u nokaut fazi. No to nam pokazuje da se ništa ne poklanja, moraš igrati s loptom i zabiti. Mi to možemo, trebat će nam više šansi i da budemo opasniji, pa čak i kad znamo da nećemo dobiti bitku za posjed jer je to u Cityjevom DNA. Pokušat ćemo iskoristiti loptu na najbolji mogući način, pokušat ćemo im stvoriti probleme."

Garcia nije htio izravno dogovoriti na pitanje hoće li Lyon igrati s petoricom u zadnjoj liniji.

"Pogledali smo Cityjeve utakmice nakon pauze, nije sustav taj koji je bitan. Stvar je u tome što žrtvujemo i damo na terenu. Morat ćemo trčati i zadržati loptu jer ćemo biti u mogućnosti imati dobre faze u utakmici. Igramo sa svojim snagama, pokušat ćemo minimizirati njihove, čak i ako ih imaju mnogo. Taktički aspekt je važan, ali je kolektivni stav i mentalitet oružje koje možemo iskoristiti za dobru izvedbu. Svi smo jedan uz drugog, spremni smo dati sve da se ova avantura nastavi", završio je trener.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!