Košarka

Portland Trail Blazersi zadnji sudionik doigravanja, sjajna predstava Nurkića u teškim životnim trenucima

Branimir Korać • subota, 15.08.2020.
Portland Trail Blazersi zadnji sudionik doigravanja, sjajna predstava Nurkića u teškim životnim trenucima

Portland Trail Blazersi igrat će protiv Los Angeles Lakersa u prvoj rundi doigravanja na Zapadu. U play-inu Blazersi su sa 126:122 bili bolji od Memphisa...

Čekao se još samo jedan sudionik doigravanja NBA lige, osmoplasirani Blazersi igrali su protiv devetoplasiranog Memphisa u play-inu i odmah riješili pitanje prolaza u prvoj utakmici. Bio je to pravi borbeni, žestoki play-off dvoboj u kojem su i jedni i drugi pružili baš sve od sebe kako bi došli do pobjede.

Junak nad junacima kod Blazersa bio je Jusuf Nurkić koji je prolazio kroz teške trenutke, neposredno prije dvoboja objavio je kako mu je baka s kojom je bio jako blizak preminula nakon zaraze koronavirusom. Nurkić nije htio niti čuti o preskakanju utakmicu, nastupio je i odigrao fantastično.

Spahijin Memphis je imao priliku, vodio je i u zadnjoj dionici, ali Blazersi su potvrdili kako imaju niz sjajnih igrača od kojih svaki u završnici može preuzeti glavnu ulogu.

Portland je odlično otvorio utakmicu i imao je već u završnici prve dionice 16 poena viška. Međutim onda su krenuli probleme, razigrao se i Memphis te se prednost počela topiti i u konačnici i istopila. Grizzliesi su napravili seriju 22:3 i preuzeli vodstvo.

Ipak, do odlaska na odmor Portland se stabilizirao, vratio prednost na svoju stranu i ipak u dobrom raspoloženju otišao na odmor.

Ulazak u drugo poluvrijeme pripao je Memphisu koji je ubrzo vratio prednost na svoju stranu i vodio sve do tri minute prije kraja kada CJ McCollum ubacuje tricu za 111:111.

Do kraja su McCollum, Anthony i Nurkić odradili napadački posao, održavali su prednost na strani Blazersa i odveli ih u doigravanje.

Damian Lillard ubacio je 31 poen (5/14 trica) uz deset asistencija, CJ McCollum je dodao 29 poena, Jusuf Nurkić 22 poena uz 21 skok i šest asistencija, a Carmelo Anthony 21 poen. Mario Hezonja za sedam minuta dodao je pet poena (1/4 za tri, 2/2 slobodna) uz skok, ukradenu loptu i blokadu.

Kod Memphisa Ja Morant završio je s 35 poena i osam asistencija, Jonas Valančiunas dodao je 22 poena, 17 skokova i šest asistencija, a po 20 poena dodali su Dillon Brooks i Brandon Clarke.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!