Ostali sportovi

Trilogija je zaokružena, Stipe Miočić je obranio titulu prvaka u teškoj kategoriji!

Branimir Korać • nedjelja, 16.08.2020.
Trilogija je zaokružena, Stipe Miočić je obranio titulu prvaka u teškoj kategoriji!
Foto: Pixsell

Dugo očekivani meč između Stipe Miočića i Daniela Cormiera se dogodio i Miočić je stigao do pobjede te obranio titulu u teškoj kategoriji. U velikoj borbi pet rundi vodio se pravi rat u kavezu, a Miočić je bio taj koji je odlukom sudaca ostao na vrhu...

Treći meč zaredom Stipe Miočić odradio je protiv Daniela Cormiera i novom pobjedom zaključio je trilogiju. Stipe je ostao prvak u teškoj kategoriji dok Cormier vjerojatno odlazi u mirovinu.

"Nisam zainteresiran boriti se za bilo što drugo osim za titule, a ne mogu zamisliti da ću dobiti borbu za titulu u budućnosti", rekao je nakon meča Cormier i tako praktički potvrdio kraj velike karijere.

Miočić nikada opušteniji nije ušao u meč. I danima prije meča izgledao je kao da bi bio najsretniji da se sve to odradi negdje daleko od svjetla javnosti i medija, potpuno suprotno od pažnje željnog Cormiera.

Bila je to žestoka bitka u kojoj su obojica zadavali i primali udarce, a na Miočićevu stranu prevagnula je kritična situacija za Cormiera na kraju druge runde kada ga je zvono spasilo od prekida te Miočićeva kontrola uz žicu gdje je u hrvanju nadjačao Cormiera.

U ostalim segmentima bili su podjednaki, nije bilo nekog odskakanja, no ovo je bilo dovoljno za pobjedu.

Već u prvoj rundi Miočić je dobio prst u oko što je podsjetilo na onu prošlu borbu i ozljedu zbog koje je Miočić dugo pauzirao. No i Miočićev prst je završio u oku Cormiera u trećoj rundi što je Amerikanac na kraju navodio kao razlog poraza. "Sve mi je crno, uopće ne vidim na to oko."

Cormier odlazi najvjerojatnije u mirovinu, a Stipe u obranu naslova. Sada mu najvjerojatnije slijedi borba protiv Francisa Ngannoua kojeg je već svladao, ali Ngannou je danas bolji i daleko opasniji borac i bit će to za Miočića još teži meč od ovog.

FOTO: Marko Prpić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!