Automoto

Hamilton pobjedom u Španjolskoj skinuo Schumachera, slab rezultat Ferrarija

Jan Šneler • nedjelja, 16.08.2020.
Hamilton pobjedom u Španjolskoj skinuo Schumachera, slab rezultat Ferrarija

Novom sjajnom utrkom na Velikoj nagradi Španjolske, britanski vozač Lewis Hamilton upisao se još jednom u povijest ovog sporta. Dobra priča je i peto mjesto Sergija Pereza po povratku nakon preboljenog koronavirusa...

Sjajno odrađena vožnja, od prvog do zadnjeg kruga donijela je Lewisu Hamiltonu novu pobjedu u ovosezonskoj Formuli 1. Na Velikoj nagradi Španjolske, Hamilton je došao do svojeg 156. postolja čime je preskočio legendarnog Michaela Schumachera i postao vozač s najviše postolja.

Britanac je slavio ispred Maxa Verstappena i momčadskog kolege Valtterija Bottasa. Na utrci su solidan rezultat postigli vozači Racinga Pointa Lance Stroll i Sergio Perez koji su zauzeli četvrto i peto mjesto.

S druge strane, Španjolska nije donijela sreću Ferrariju. Katastrofalna sezona se nastavlja. Charles Leclerc nije završio vožnju, dok je Sebastian Vettel nastup zaključio na sedmom mjestu.

Što se tiče ukupnog poretka, Hamilton je uvjerljivo prvi sa 37 bodova više od Verstappena, dok treći Bottas ima 43 bodova manje od kolege iz Mercedesa. U poretku konstruktora, Mercedes je uvjerljiv s 86 bodova više od Red Bulla. Ferrari je na petom mjestu s nevjerojatnih 160 bodova manje.

Formula 1, Velika nagrada Španjolske:
1. Lewis Hamilton (Mercedes)
2. Max Verstappen (Red Bull) +24.177
3. Valtteri Bottas (Mercedes) +44.752
4. Lance Stroll (Racing Point) 1 KRUG
5. Sergio Perez (Racin Point) 1 KRUG
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!