Košarka

Održana prva konferencija pred novu sezonu KK Zadar, Planinić pred potpisom

Sportnet, Matej Kačan • ponedjeljak, 17.08.2020.
Održana prva konferencija pred novu sezonu KK Zadar, Planinić pred potpisom
Foto: Pixsell

U prostorijama ŠC Višnjik je u ponedjeljak održana prva konferencija za medije KK Zadar prije početka nove sezone na kojoj se govorilo o mnogim zanimljvim temama...

Za početak se okupljenima na konferenciji za medije KK Zadar obratio direktor <Željko Žilavec koji je govorio o planovima za odigravanje sezone 2020/21 i samom obliku odigravanja dva natjecanja u kojima će Zadar sudjelovati.

"Detalje oko početka još ne znamo, jedino što se službeno zna, da će se igrati HT Premijer liga i ABA liga. Sve ostalo je u fazi nagađanja, zbog trenutne situacije oko pandemije. Svi smo svjesni da se situacija mijenja iz dana u dan, svaka država donosi neke svoje mjere u borbi protiv koronavirusa. Jučer su nam sletjela dva nova igrača, Boykins i Galloway. Jedan i drugi su u izolaciji i došli su s negativnim testom na COVID-19 . Nakon sedam dana oni će se ponovno testirati, bude li test negativan kao i prvi, oni će se onda moći priključiti ekipi. Morat ćemo čekati potvrdu od HKS-a i od ABA lige kako će izgledati početak sezone. Do tada moramo biti odgovorni. Ja ću s odgovornima na Višnjiku razgovarati o nekim mjerama koje ćemo morati postrožiti i promijeniti. Ovom prilikom se želim javno zahvaliti epidemiolozima u Zadru, Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo i svim liječnicima koji neumorno rade da bi nas zaštitili. Imamo dobru suradnju s njima, oni nam izlaze u susret što nama puno znači."

Sa sportske strane početka priprema su se obratili Dominik Mavra koji je produžio ugovor s klubom i bit će nositelj te trener Veljko Mršić.

"Jako sam sretan što sam produžio ugovor sa Zadrom i što je dosta mojih suigrača iz prošle sezone ostalo, tako da možemo nastaviti gdje smo stali prošle sezone. Za sad pripreme idu u jako dobrom smjeru, svi dajemo sve od sebe na svakom treningu. Pristup svakog igrača je na maksimumu. Suradnja s Veljkom je prva liga, mislim da je dovoljno za reći da treniramo jako i da nema nervoze", kazao je Mavra.

"Pripreme idu u dobrom smjeru, nemamo nikakvih problema. Imali smo neku malu ozljedu Duje Brale koji je propustio 3 dana treninga. Sve ostalo ide po planu, dečki stvarno rade dobro i daju sve od sebe. Krajem ovog tjedna bi se trebali kompletirati. U petak ćemo odigrati prvu prijateljsku utakmicu na Višnjiku protiv Alkara. Nadam se da ćemo konačno od ponedjeljka imati cijelu ekipu na okupu. Imat ćemo kvalitetna četiri tjedna prije prve službene utakmice u HT Premijer ligi. Iz dana u dan izgledamo sve bolje i bolje. Imamo dosta igrača koji su se priključili iz omladinskog pogona, oni su nam dosta pomogli. Jako sam zadovoljan kako sve to za sad izgleda", ocijenio je trener.

No zadarsku javnost najviše zanima stanje oko angažmana reprezentativnog centra Darka Planinića koji bi trebao biti veliko pojačanje u reketu, ali veza još nije ozakonjena. No, potvrđeno je da ima vatre tamo gdje se vidi i dim.

"Radi se na tome, Darka sam kontaktirao prije desetak dana i predložio mu jedan vid suradnje. A kako je on reagirao na to najbolje pokazuje da se nakon samo dva dana pojavio na treningu. Očekujem, ukoliko ne bude baš velikih promjena, da ćemo u sljedećim danima sve staviti na papir. Kakav će ugovor biti, to ćemo tek vidjeti. Darko je igrač kakvog mi u normalnoj situaciji ne bi mogli potpisati, ali eto ova situacija oko koronavirusa nam barem u tom pogledu ide na ruku pa da se ostvari ta suradnja. Točno na koji način, to ćemo vidjeti ovih dana", kazao je Mršić oko Planinića, kako prenosi ezadar.

Novinare je zanimalo i zašto su stranci i većina rostera potpisani na samo godinu dana, ako se roster slaže za budućnost i dugoročne ciljeve.

"Ako nešto naprave, mi ugovor uvijek možemo produžiti. Lako se dogovorimo za suradnju, ako smo zadovoljni i mi i igrač. Nešto dugoročnije pak razmišljamo oko Brale i Paponje. Situacija je takva u svijetu da ne znamo što će se događati kroz sezonu. U razgovorima s agentima, sa svima smo dogovorili opciju da se u slučaju prekida sezone ugovor preinači. Tu smo rekli da ćemo za budućnost lako dogovoriti ako sve prođe dobro. Zasad oni imaju manje i nama prihvatljive ugovore, a u slučaju produžetka i nekih povećanja plaće, opet će biti u našem rangu", kazao je Mršić.

Direktor Žilavec je odgovorio na uvijek vruću temu statusa sportskog direktora Branimira Longina koji i dalje radi u klubu iako mu je ugovor istekao krajem lipnja.

"Za sada nema novosti, nismo nešto posebno ni tražili kandidate budući da je roster praktički zatvoren. Trener Mršić je tu odigrao značajnu ulogu i kako stvari stoje, nema žurbe oko izbora. Branimir Longin? To ćemo do početka sezone definirati - gdje, kako i u kojoj ulozi. Ali nema žurbe", završio je direktor.

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!