Košarka

Raptorsi pregazili Netse, Celticsi svladali Sixerse nakon rovovske bitke

Matej Kačan • utorak, 18.08.2020.
Raptorsi pregazili Netse, Celticsi svladali Sixerse nakon rovovske bitke

Bez iznenađenja u prvoj rundi doigravanja su krenule serije Toronto Raptorsa i Brooklyn Netsa te Boston Celticsa i Philadelphia 76ersa pa su pobjedama krenule bolje plasirane ekipe...

Susret Raptorsa i Netsa je zapravo bio gotov čim je počeo jer je kanadska momčad od starta upalila motore te je sjajnom obranom ugušila napad Brooklyna koji s druge strane parketa nije mogao obraniti ama baš ništa. Rezultiralo je to serijom trica i već nakon 12 minuta je 37:20.

Ništa bolje ne ulazi Brooklyn ni u drugu dionicu pa klupa Toronta radi fantastičan posao i diže razliku na 30 poena, ali ulaskom startera je malo povukao Caris LeVert koji je dobio nekakvu pomoć suigrača pa na poluvremenu Netsi zaostaju 22 razlike.

Nastavila se dobra igra Brooklyna i u drugom poluvremenu u kojem su Netsi zaigrali onako lepršavije, kako inače znaju, a malo više su stisli i u obrani pa se prednost Raptorsa topi do jednoznamenkastih plus devet na ulasku u četvrtu.

No s dvije vezane trice Freda VanVleeta i OG Anunobyja je Toronto pobjegao na 15 razlike i do kraja se više ne osvrće do konačnih 134:110. VanVleet je s 30 poena i 11 dodavanja vodio Raptorse, dok je 22 dodao Serge Ibaka. Kod Netsa je 26 zabio Luwawu-Cabarrot, a istaknuo se LeVert s 15 poena, ali i 15 asistencija.

Nakon teške rovovske bitke u kojoj su Sixersi uvelike uspjeli u svom naumu da utakmicu svedu na malo trke i puno posjeda na pola terena, Boston Celticsi su ipak uspjeli pobjeći s pobjedom u kojoj su presudile izgubljene lopte Sixersa koji su ih imali čak 18 naspram sedam Bostonovih.

Tek pri kraju druge dionice se Boston odvaja na nekih osjetnijih osam-devet poena prednosti koje drži čak i do kraja treće kad Phila radi 13:0 seriju za preuzimanje vodstva na ulasku u posljednju dionicu. Prvih nekoliko minuta u četvrtoj Phila održava vodstvo, ali onda Jaylen Brown i Marcus Smart slobodnim bacanjima uz jednu tricu rade 9:0 i vraćaju vodstvo Bostonu.

Pokušavao je do kraja Joel Embiid uz pomoć Aleca Burksa, ali su Celticsi bili neumoljivi u iznuđivanju prekršaja i s linije slobodnih bacanja pa dolaze do 109:101 slavlja i bez pomoći Gordona Haywarda koji je utakmicu napustio na štakama nakon izvrnuća gležnja.

Celticse je s 32 poena i 13 skokova vodio sjajni Jayson Tatum, dok je 29 dodao Brown uz 19 Kembe Walkera. Sixerse je na svoja leđa uprtio Embiid s 26 poena i 16 skokova, ali nije imao dovoljno snage u drugom poluvremenu nakon sjajnog prvog. Nije imao izrazitu pomoć već su prvi pratioci bili Alec Burks i Josh Richardson s 18 te Tobias Harris s 15 poena te po osam skokova i dodavanja.

NBA, prva runda doigravanja:
Toronto Raptors - Brooklyn Nets 134:110 (1-0)
Boston Celtics - Philadelphia 76ers 109:101 (1-0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!