Nogomet

Nagelsmann: 'Stavit ćemo pritisak na PSG'

Matej Kačan • utorak, 18.08.2020.
Nagelsmann: 'Stavit ćemo pritisak na PSG'

Polufinalni susret Lige prvaka između PSG-a i RB Leipziga je najavio i trener najugodnijeg iznenađenja Lige prvaka ove sezone, 33-godišnji Julian Nagelsmann...

Polufinale PSG-a i RB Leipziga svakako će biti povijesno za barem jednu od dvije ekipe. Oboje imaju povijesnu šansu ući u finale Lige prvaka, a veliki bi šok u odnosu na očekivanja prije sezone bio da to učini Leipzig i njegov trener Julian Nagelsmann koji je i najavio susret.

Važno je da radimo kolektivno. Prije svega, moramo spriječiti njihove duboke lopte. Oni imaju precizne ciljeve i područja koja ciljaju i gdje žele igrati ispred obrambenog lanca. Već smo došli do ideje kako zatvoriti te prostore. Bit je u tome da stavimo pritisak na igrača s loptom. Iznad svega, protivnik ima ogromnu individualnu kvalitetu i mnogo brzine", kratku je analizu ponudio Nagelsmann.

"U nekom trenutku su nezaustavljivi, pogotovo fizički, jer ako je igrač poput Mbappéa brži od tebe za jedan kilometar na sat, to je to i ne možeš ništa protiv toga. Vjerujem da PSG-u možemo više nauditi ako imamo loptu i stvaramo šanse", kazao je trener.

Njegova je ekipa oduševila sve protiv favoriziranog Atletico Madrida te je Leipzig bio mnogo bolja momčad na terenu, a Nagelsmann je pohvalio stav i zalaganje svojih igrača u Lisabonu.

"Ne postoji savršena nogometna utakmica, no kad vidite sve zamke i pritisak, morate barem reći da moja momčad ima savršen stav. Momci nisu nervozni, već su potpuno slobodni i pohlepni. Jasno je i da u igri ne funkcionira baš sve na sto posto. Zato i nisam rekao igračima unaprijed da očekujem da sve bude savršeno", završio je trener.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!