Nogomet

Tuchel: 'Spremni smo za polufinale'

Matej Kačan • utorak, 18.08.2020.
Tuchel: 'Spremni smo za polufinale'

Susret RB Leipziga i PSG-a iz kojeg ćemo saznati prvog finalista Lige prvaka je najavio trener Parižana Thomas Tuchel čija je momčad tek u završnici okrenula Atalantu...

Veliki spektakl u najavi se sprema u prvom polufinalnom susretu Lige prvaka. U Lisabonu će se sučeliti PSG i RB Leipzig, dvije potentne ekipe vođene sjajnim njemačkim trenerima. Onaj iskusniji na klupi Parižana Thomas Tuchel ima veći imperativ pobjede te je najavio ovaj susret:

"Kao i Atalanta, i Leipzig se adaptira našoj postavi. Njihova igra ima manje jedan na jedan, ali se brane izlaskom naprijed, vrlo agresivno i hrabro, uvijek s napadom u mislima. Njihovi su igrači mladi i brzi, no postoje detalji koji razdvajaju Leipzig od Atalante. Bit će to fizički susret i spremni smo na to. Bit će to još jedna odlučujuća utakmica i moramo misliti na balans pripreme detalja i slobode u igri. Mi imamo svoj stil, oni imaju njihov", dotaknuo se protivnika Tuchel.

PSG napokon ima priliku napraviti povijesni rezultat za klub i opravdati sva ta silna ulaganja šeika koji je došao s ciljem da napravi europskog velikana. Liga prvaka bi bila potvrda da je plan uspio.

"Među sobom ne pričamo o povijesnoj utakmici, živimo u trenutku. Zaslužujemo biti ovdje jer smo odigrali sjajnu Ligu prvaka, sjajnu sezonu. Naporno smo radili i ovo je rezultat. Već smo odradili četverostruku krunu, sad idemo dalje. Mirni smo i sretni što smo zajedno, na terenu smo jaki. Na treningu smo imali vrhunski tjedan pun koncentracije, smijeha i kvalitete. Tu smo i spremni smo, želimo slaviti u polufinalu. Ne znamo koji će rezultat biti, ali idemo se boriti", najavio je trener.

U momčad se protiv Atalante vratio Kylian Mbappé i odmah se vidjelo da donosi razliku, dok je fantastičnu utakmicu, iako bez pogotka, odigrao Neymar koji je stalno vukao i razigravao. Njihov je odnos sjajan i to je velika snaga ove ekipe.

"Naravno da je njihov odnos snaga, oni su igrači koji rade razliku. Neymar je jak jedan na jedan, asistira kao nitko na svijetu. Kylian ima brzinu, tajming i završnicu. Sjajan je to miks i to je naša snaga. U svakoj momčadi postoje te veze u linijama, ali su obojica izvanredni, to je jasno. Kylian je protiv Atalante igrao 30 minuta bez problema, od tad je imao šest dana pa ćemo odlučiti hoće li startati, ali imamo opcija. Neymar je oduvijek vođa na terenu, no on je drukčiji tip vođe. On vodi kvalitetama, samopouzdanjem na terenu, hrabrosti i borbom. On uvijek želi pobijediti, gladan je i voli natjecanje", kazao je o svojim pulenima Tuchel.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!