Nogomet

Conte: 'Inter je učinio da Šahtar izgleda prosječno'

Matej Kačan • utorak, 18.08.2020.
Conte: 'Inter je učinio da Šahtar izgleda prosječno'

Vrlo zadovoljan nakon visoke pobjede Intera nad Šahtarom bio je trener milanskog kluba Antonio Conte koji žarko priželjkuje trofej u svojoj prvoj sezoni u klubu...

Vrlo dominantno i autoritativno, s čak 5:0 je Inter prošao preko Šahtar do finala Europske lige, a nakon susreta je vrlo sretan bio trener Antonio Conte. On je prije svega pohvalio igrače za sjajnu izvedbu na terenu.

"Mislim da smo finale dohvatili tako što smo protivnika učinili da izgleda manje jak nego što to zaista jest, ali Šahtar ima mnogo talenta kojeg smo zaustavili pritiskom preko cijelog terena. Igrali smo hrabro, imali smo pravi plan i odigrali pravu europsku utakmicu na pravi način, mislim da igrači zaslužuju sve zasluge. Bila je to sjajna izvedba i učinili smo da Šahtar izgleda prosječno", kazao je Conte.

Inter ima zanimljivu skupinu igrača od kojih se većina nije uspjela nametnuti u većim klubovima, a ova je momčad prva talijanska u finalu Europske lige/Kupa UEFA još od Parme 1999.

"Ovo je zadovoljstvo za sve, važna je stvar da većina igrača igra ovakvu vrstu utakmice prvi put. Skupljaju iskustvo na važnom turniru čiji dio Italija nije bila dugi niz godina. Sevilla ima mnogo iskustva, mislim da su osvojili četiri puta u zadnjih šest ili sedam godina. No mi imamo entuzijazam, glad i želju da zapanjimo ljude."

Do petka i finala je preostalo dovoljno vremena za regeneraciju ekipe i analizu Seville.

"Sad se trebamo odmoriti, rekuperirati i pokušati donijeti nešto sreće Interovim navijačima za koje mislim da će biti ponosni na ove dečke koji daju srce i dušu. Kao što uvijek govorim, moramo teren napustiti bez žaljenja. Moramo znati da smo dali sve od sebe, napravili sve što smo mogli, pa i ako izgubimo, to je jer je protivnik bio bolji."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Dinko Bilich18.08.2020. u 18:16
    a to vam je maci svemiješajući
    Dinko Bilich
  • soecc18.08.2020. u 12:17
    Vidim da se razumiješ u nogomet ko baba u programiranje. Čuj njega, s velike pozornice... A tebi Inter nije veliki klub? Nego ko je? Real i Barca samo? Godin je jedan od najjačih stopera posljednje desetljeće. To što je kraj karijere došao u Inter, ne znači da se tamo nije uspio nametnuti. A ne... [više na forumu]
    soecc
  • zabocanin18.08.2020. u 09:34
    Aaa ti si jedan od tih koji drži Inter velikim klubom? Lukaku je probao, došao je na nižu stepenicu, Godin je na kraju, Alexis isto s velike pozornice došao u Inter... A naslov je glup, nije Inter učinio da Šahtar izgleda prosječno, Šahtar je momčad koja se s Dinamom borila tu i tu...Izbacili su... [više na forumu]
    zabocanin
  • soecc18.08.2020. u 09:27
    "Inter ima zanimljivu skupinu igrača od kojih se većina nije uspjela nametnuti u većim klubovima" Može pojašnjenje ove "konstatacije"?
    soecc