Ostali sportovi

Ipak se može: Chiefsi će na stadion pustiti dio navijača

Matej Kačan • utorak, 18.08.2020.
Ipak se može: Chiefsi će na stadion pustiti dio navijača

Aktualni NFL prvaci Kansas City Chiefsi su objavili kako će u novoj NFL sezoni na svoj stadion ipak pustiti navijače, i to će popuniti maksimalno 22 posto kapaciteta stadiona...

U koronavirusom najpogođenijoj državi na svijetu, SAD-u se polako otkrivaju planovi o povratku navijača na sportska borilišta. Prvi takvi planovi se pojavljuju u NFL koja treba krenuti u rujnu, a aktualni prvaci će pustiti navijače na stadion.

Kansas City Chiefsi su objavili da će na svoj Arrowhead pustiti 22 posto kapaciteta stadiona, ali pod posebno strogim mjerama. Tako će navijači biti strogo odvojeni, a svaka će osoba morati nositi masku na stadionu.

Nisu svi toliko hrabri kao Chiefsi pa su Chicago Bearsi u dogovoru s gradskim vlastima Vjetrovitog grada odlučili zatvoriti stadion za gledatelje na početku sezone. Chiefsi su svoju odluku donijeli u suradni s ligom i gradskim vlastima.

U SAD savezne države imaju veliku autonomiju po pitanju mjera zaštite od koronavirusa pa bi ovakvih oprečnih odluka mogli vidjeti još do početka sezone pa će neki igrati s gledateljima, a neki bez. Chiefsi su i prva ekipa koja ima igrača koji je odustao od igranja zbog straha od zaraze, a to je OL Laurent Duvernay-Tardif.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!