Košarka

Popadali prvi nositelji, Blazersi poveli protiv Lakersa, a Magic protiv Bucksa

Branimir Korać • srijeda, 19.08.2020.
Popadali prvi nositelji, Blazersi poveli protiv Lakersa, a Magic protiv Bucksa

Prvopostavljeni s Istoka i Zapada krenuli su u doigravanje porazima. Los Angeles Lakers izgubili su prvu utakmicu protiv Blazersa, a Milwaukee Bucksi prvu utakmicu protiv Orlanda...

Damian Lillard je objasnio. "Svaka utakmica otkako smo došli u Orlando za nas je play-off utakmica. Bili smo baš zbog toga itekako dobro spremni za ovo."

Istina. Dok su Blazersi imali visok intenzitet od prvog dana i vodili bitku od prve utakmice u Orlandu kako bi se dovukli do doigravanja za što su imali tek devet posto šanse, Lakersi su išli lagano. Bez nekakvih žestokih utakmica, prave bitke, sve do ovog susreta s Portlandom. I bez obzira na genijalnost Anthonyja Davisa i LeBrona Jamesa, nije bilo dovoljno.

Portland nije ustuknuo, odigrao je pravu utakmicu i pobjedom 100:93 došao do vodstva u seriji. Naravno, Lakersi ostaju veliki favoriti, ali Portland je pokazao da može. Lillard je pokazao zašto je bubble MVP.

Predvodio je Lillard Blazerse, ruku mu je pružio CJ McCollum koji igra s ozljedom s kakvom bi u regularnom dijelu sezone definitivno bio van terena bez pomisli u nastup, no ovdje niti on, a niti Portland nemaju previše izbora. James i Davis bili su na razini, ali nitko drugi nije, a oni sami nisu mogli izvući pobjedu.

Lillard je susret završio s 34 poena (6/13 trica) te po pet skokova i dodavanja, McCollum je dodao 21 poen i pet skokova, Jusuf Nurkić 16 poena i 15 skokova, a Carmelo Anthony 11 poena uz deset skokova i pet asistencija. Mario Hezonja za 12 minuta ubacio je dva poena (0/2 za tri, 2/2 slobodna).

Kod Lakersa Davis je upisao 28 poena i 11 skokova, a James 23 poena, 17 skokova i 16 asistencija.

Jednako tako pali su i Milwaukee Bucksi koji su poraženi od Orlando Magica sa 122:110. Magicu su prognozirali metlu, nisu mu davali nikakve šanse, ali raspoloženi Nikola Vučević vukao ga je do pobjede.

I ovdje je superstar odradio svoje, Giannis Antetokounmpo je bio odličan, ali slično kao i kod Lakersa, očekivao se i bio je potreban doprinos i ostalih, a on je uglavnom izostao, barem u očekivanoj mjeri.

Vučević je ubacio 35 poena (5/8 trica) uz 14 skokova, Terrence Ross dodao je 18 poena i šest skokova, a DJ Augustin 11 poena i 11 skokova. Kod Bucksa Antetokounmpo je završio s 31 poenom i 17 skokova dok je George Hill dodao 16 poena i pet dodavanja.

Brbljavi Jimmy Butler došao je tamo gdje obožava biti i gdje su tenzije onakve kakve njemu odgovaraju - u doigravanje. S Miamijem je dobio prvu utakmicu protiv Indiane sa 113:101, bio prvo ime susreta na obje strane parketa.

Indiana će imati dodatni problem u nastavku serije, ozljedu je zaradio Victor Oladipo koji je pod upitnikom za drugu utakmicu i bit ću u statusu day-to-day, a Nate McMillan nadat će se da će što prije ponovno biti na parketu.

Butler je susret završio s 28 poena, Goran Dragić dodao je 24 uz šest skokova i pet asistencija, a Bam Adebayo sa 17 poena, deset skokova i šest asistencija. Kod Pacersa po 22 poena ubacili su TJ Warren (osam skokova) i Malcolm Brogdon (deset asistencija).

Iako bez Russella Westbrooka, Rocketsi su slatko slavili protiv Oklahoma City Thundera. James Harden odradio je svoj dio posla, pripomogli su Eric Gordon i Jeff Green i to je bilo dovoljno.

Još jednom 50+ ispucanih trica, 20 je ušlo i čim je postotak oko 40 posto protivnik je u problemima. Tako je bilo i ovdje gdje su Rocketsi lakoćom kontrolirali utakmicu.

Harden je završio s 37 poena (6/13 trica) i 11 skokova, Green je dodao 22 poena i šest skokova, a Gordon 21 poen. Kod Thundera Danilo Gallinari ubacio je 29 poena, Chris Paul 20 poena uz deset skokova i devet asistencija, a Steven Adams 17 poena uz 12 skokova.

Doigravanje:
LA Lakers - Portland Trail Blazers 93:100
Milwaukee Bucks - Orlando Magic 110:122
Indiana Pacers - Miami Heat 101:113
Houston Rockets - Oklahoma City Thunder 123:108

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!