Tenis

Viktor Galović poražen na startu Challengera u Todiju, sedmi nositelj slavio u dva seta

Mihaela Bradovski • srijeda, 19.08.2020.
Viktor Galović poražen na startu Challengera u Todiju, sedmi nositelj slavio u dva seta
Foto: Pixsell

Viktor Galović nakon uspješnog nastupa u kvalifikacijama, nije uspio doći i do pobjede u glavnom ždrijebu Challengera u Todiju. Izgubio je od sedmog nositelja Yannicka Hanfmanna u dva seta...

Nakon što su tenisačice već krenule s odigravanjem WTA turnira, tenisači tek čekaju na ATP turnire, a ovaj tjedan startali su prvi Challengeri. Na onom u talijanskom Todiju u glavnom ždrijebu bio je i Viktor Galović.

Galović je u glavni ždrijeb ušao kroz kvalifikacije i startao je protiv sedmog nositelja Yannicka Hanfmanna te upisao poraz. Hanfmann je već dugo vremena u pogonu, on je tijekom cijele stanke u Njemačkoj nastupao na ekshibicijskim turnirima i to je bio samo plus uoči ovog nastupa.

U prvom setu Nijemac je odmah stigao do breaka i već u prvom gemu uzeo servis Galoviću koji je imao priliku u drugom gemu vratiti se u set, ali ne koristi break loptu. Nakon toga obojica su čvrsto držali svoje servis gemove do kraja seta što je išlo u prilog Nijemcu.

U drugom setu ponovno je Hanfmann došao prvi do prednosti i poveo s 4:2. Međutim Galović se vratio breakom kod 5:4, ali onda odmah gubi svoj servis i u biti tu definitivno gubi meč.

Nijemac slavi 6:4, 7:5 i prolazi u drugo kolo gdje ga čeka Talijan s pozivnicom Lorenzo Musetti.

Challenger Todi, prvo kolo:
Yannick Hanfmann (Njemačka, 7) - Viktor Galović (Hrvatska, Q) 6:4, 7:5

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!