Košarka

Rocketsi velikom serijom slomili Thunder usprkos slabijoj Hardenovoj partiji

Matej Kačan • petak, 21.08.2020.
Rocketsi velikom serijom slomili Thunder usprkos slabijoj Hardenovoj partiji

Svoje vodstvo na 2-0 su u prvoj rundi doigravanja povećali i Houston Rocketsi. Oni su momčadskom igrom i dobrom tricom kompenzirali slabiju partiju Jamesa Hardena te su svladali Thunder s 111:98...

Iako je James Harden imao jednu od onih šuterski neefikasnih utakmica, Houston Rocketsi su uspjeli preživjeti nalet Thundera i osigurati drugu pobjedu u seriji. Oklahoma je Hardena napala stavljanjem mladog obrambenog specijalca Luguentza Dorta u petorku na Hardena, ali su Rocketsi imali odgovor.

Taj je odgovor bio mnogo veći i bolji protok lopte i bolja momčadska igra, ali i iskorištavanje činjenice da Dort nije napadački kalibar pa bi uz nekog od centara Oklahoma imala velikih problema napadati s praktički tri igrača. Zato su Rocketsi agresivnom obranom s puno preuzimanja više ili manje uspješno anulirali opasnost od strane bekova.

Tako je uspio Houston preživjeti razdoblje lošeg šuta kroz drugu i početak treće dionice i ostati u egalu, a kad je napokon sve profunkcioniralo početkom četvrte dionice je krenula serija d 15:0 kojom Rocketsi idu na dvoznamenkastu prednost sedam minuta do kraja susreta.

Pokušali su se do kraja vratiti Thunderi, ali se napokon s nekoliko vezanih ubačaja pojavio i Harden te je uz pomoć još pokoje trice suigrača održao sigurnu razliku do konačnih 111:98 i druge pobjede.

Harden je na kraju popravio šut do 5/16 za 21 poen, ali uz devet asistencija od 21 za Rocketse ukupno. Junak je s 19 poena bio Daniel House, a P.J. Tucker je ubacio 14 poena uz savršenih 4/4 iza linije trice. Shai Gilgeous-Alexander je vodio Thunder s 31, ali prave pomoći nije imao. 17 je dodao Gallinari uz 14 poena Chrisa Paula.

NBA, prva runda doigravanja:
Houston Rockets - OKC Thunder 111:98 (2-0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!