Košarka

Dragić i Robinson sredili Pacerse za 2-0

Matej Kačan • četvrtak, 20.08.2020.
Dragić i Robinson sredili Pacerse za 2-0

Potencijalno najizjednačenija i najzanimljivija serija prve runde NBA doigravanja na Istoku polako postaje jednosmjerna ulica nakon što je Miami Heat svoje vodstvo protiv Pacersa podigao na 2-0...

Iako su Pacersi u drugi susret serije protiv Miami Heata krenuli kudikamo bolje, to im nije bilo dovoljno za izjednačenje serije. Heat je dobio novu sjajnu partiju i vodstvo od onih najiskusnijih pa je dosta sigurno i bez pretjeranih potresa slavio 109:100 i došao do 2-0 u seriji.

Miami je u ranim minutama imao plus devet zbog uvodne tri trice Duncana Robinsona, ali se brzo Pacersi vraćaju te uz mnogo boljeg Mylesa Turnera vraćaju susret u egal te drže minimalno vodstvo sve do druge polovice druge dionice. No tu Jimmy Butler radi seriju i donosi Heatu pet razlike na poluvremenu.

Pacersi se nakon toga nisu više vratili pa brzo prednost Heata raste na 12 razlike i tu se uglavnom i zadržava u amplitudi od osam do maksimalnih plus 16 za Heat. Pokušavala je Indiana, ali je svaki nalet Pacersa odbio Goran Dragić koji je opet startao te je pružio novu sjajnu partiju.

Dragić je zabio 20 poena uz šest dodavanja, a četiri poena više uz čak sedam trica je dodao Duncan Robinson. Butler je bio vrlo raznovrstan s 18 poena, sedam skokova i šest dodavanja. Victor Oladipo je vodio Indianu s 22 poena, ali uz slabiji šut od 5/13, a po 17 su dodali Turner i Malcolm Brogdon.

NBA, prva runda doigravanja:
Miami Heat - Indiana Pacers 109:100

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!