Nogomet

Lopetegui: 'U susret ući ponizno i s poštovanjem'

Matej Kačan • petak, 21.08.2020.
Lopetegui: 'U susret ući ponizno i s poštovanjem'

Prepun poštovanja prema suparničkoj ekipi i treneru Antoniju Conteu je na konferenciji za medije prije finala Europske lige bio trener Seville Julen Lopetegui...

Sevilla u petak ima povijesnu priliku za osvajanje svog šestog naslova u Europskoj ligi čime bi Španjolci još povećali svoj rekordni broj trofeja u ovom natjecanju. No s druge strane stoji jak Inter protiv kojeg Sevilla nije favorit, a svjestan snage protivnika je i trener Julen Lopetegui.

"Inter je kompletna momčad, kao i sve ekipe Antonija Contea. Imaju mnogo kapaciteta u napadu, a u obrani mogu biti čvrsti i dati jako malo šansi. U utakmicu idemo kao što i uvijek idemo, s namjerom da budemo čvrsti i solidni."

Očito je da je Inter favorit, ali je Sevilla već izbacila jednog favorita, Manchester United u polufinalu, i to preokretom. Zato Lopetegui već poznaje stav s kojim Sevilla mora ući u susret kako bi ishodila najbolji rezultat.

"Moramo ići u susret s poniznosti i poštovanjem. Svjesni smo da je svaki detalj važan. Moramo biti fokusirani i razumjeti igru", kazao je Lopetegui koji iznimno poštuje svog kolegu na drugoj strani:

"Conte je sjajan trener koji na svako momčad prenosi svoj mentalitet. Inter je pun igrača koji su spremni natjecati se za osvajanje Serie A, to je realnost. No mi smo samouvjereni i usmjereni na ono što radimo, želimo igrati nogomet."

Ovo neće biti prvo iskustvo Seville protiv talijanskih ekipa jer su Lopeteguijevi igrači već izbacili Romu u osmini finala Europske lige.

"Roma i Inter nisu slični jedno drugom, čak ni ako igraju u sličnom sustavu. Oni su dvije potpuno drukčije ekipe i na to moramo biti spremni", završio je trener Seville.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!