Tenis

Andy Murray i Kevin Anderson u tri seta do drugog kola

Branimir Korać • nedjelja, 23.08.2020.
Andy Murray i Kevin Anderson u tri seta do drugog kola

Niz zanimljivih meča odigrano je prvog dana glavnog ždrijeba u New Yorku. Nekih velikih iznenađenja nije bilo, a pobjede su ostvarili između ostalih i Andy Murray i Kevin Anderson...

Odličan početak nastavka sezone ima mladi Kanađanin Felix Auger-Aliassime koji je rutinski odradio posao protiv 27. igrača svijeta Nikoloza Basilašvilija. Lagan posao i rutinska pobjeda, sve je bilo gotovo za manje od 80 minuta. Basilašvili se jako mučio sa svojim servisom te je na kraju potpisao kapitulaciju. Ključ pobjede leži u završnici prvog seta. U njemu je Gruzijac dva puta imao break prednosti da bi izgubio zadnja tri gema u setu.

Svaku pobjedu Andyja Murrayja lijepo je vidjeti. Nakon svih silnih muka i problema, Škot je ponovno na terenu, igra, a evo i pobjeđuje. Nije imao lagan ždrijeb na startu, međutim sredio je Francesa Tiafoea u tri seta. Impresivno je to izgledalo u trećem setu gdje je Tiafoe potpuno nadigran.

Dva i pol sata trajala je bitka između kvalifikanta Ričardasa Berankisa i Tommyja Paula, a na kraju je Litavac odnio pobjedu. Paul je spasio čak šest meč lopti od čega pet na svom servisu, ali tu zadnju ipak nije uspio.

Carreno Busta i Lajović bolje se snalaze na zemljanoj podlozi, međutim ovdje ih je ždrijeb spojio odmah na početku, a Španjolac je bio bolji i slavio je u dva seta. Još je bilo drame u prvom setu, ali drugi je bio izvjestan.

Trosatni maraton odradili su Kevin Anderson i Kyle Edmund, a Anderson je na kraju proslavio pobjedu u tri seta. Pogodio je 20 as servisa i općenito igrao jako dobro iako je u turnir ušao sa zaštićenim renkingom.

Cincinnati/New York, prvo kolo:
Reilly Opelka (SAD) - Cameron Norrie (Velika Britanija, Q) 6:3, 6:4
Felix Auger-Aliassime (Kanada, 15) - Nikoloz Basilašvili (Gruzija) 6:4, 6:1
Andy Murray (Velika Britanija, WC) - Frances Tiafoe (SAD, WC) 7:6(6), 3:6, 6:1
Ričardas Berankis (Litva, Q) - Tommy Paul (SAD, WC) 6:7(4), 6:4, 7:5
Filip Krajinović (Srbija) - Salvatore Caruso (Italija, Q) 7:5, 6:4
Pablo Carreno-Busta (Španjolska) - Dušan Lajović (Srbija) 7:5, 6:1
Taylor Fritz (SAD) - Lloyd Harris (Južna Afrika, Q) 6:1, 6:3
Kevin Anderson (Južna Afrika, PR) - Kyle Edmund (Velika Britanija) 7:6(3), 4:6, 6:3
Jan-Lennard Struff (Njemačka) - Alex De Minaur (Australija) 6:2, 6:4
Miloš Raonić (Kanada) - Sam Querrey (SAD) 6:4, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!