Košarka

James i Davis za preokret Lakersa, Thunder smanjio protiv Rocketsa

Branimir Korać • nedjelja, 23.08.2020.
James i Davis za preokret Lakersa, Thunder smanjio protiv Rocketsa

U noćašnjim susretima u NBA ligi LA Lakersi i Oklahoma City Thunder stigli su do pobjede, Lakersi su poveli protiv Blazersa, a Thunder je smanjio protiv Rocketsa...

LA Lakers - Portland Trail Blazers 116:108 (2-1)

Lakersi polako preuzimaju glavnu riječ u ovoj seriji. Upisali su novu pobjedu i poveli s 2-1 nakon što su ih Blazersi šokirali u prvoj utakmici.

Treći dvoboj protekao je u znaku LeBrona Jamesa koji je bio u svom pravom izdanju, Blazersi nisu imali načina kako ga zaustaviti i odveo je Lakerse do pobjede.

Pomogao mu je odličnim nastupom i Anthony Davis i to je bilo dovoljno za ovog protivnika. Međutim, kada krenu ona još veća iskušenja i još teži protivnici, Lakersi će tada trebati još ponekog u dobrom izdanju, ovo neće biti dovoljno.

Portland je ipak imao na raspolaganju Damiana Lillarda koji je iščašio prst u drugoj utakmici, ali odmah je poručio da će bez obzira na sve nastupiti u ovom dvoboju.

Lillard en samo da je nastupio već je bio i jako dobar, ali Lakersi su ipak odnijeli pobjedu.

Prvo poluvrijeme pripalo je Portlandu koji je igrao jako dobro u tom razdoblju, ali u drugom dijelu Lakersi su okrenuli i uzeli pobjedu.

James je upisao 38 poena, 12 skokova i osam asistencija, a Davis je dodao 29 poena, 11 skokova i osam asistencija.

Portland je predvodio Lillard s 34 poena, sedam asistencija i pet skokova, CJ McCollum ubacio je 28 poena uz osam skokova, a Carmelo Anthony 20 poena uz šest skokova. Mario Hezonja za šest minuta ubacio je dva poena (1/3 za dva, 0/2 za tri) uz dva skoka.

Oklahoma City Thunder - Houston Rockets 119:107 produžetak (1-2)

Thunder je iskoristio probleme Jamesa Hardena s osobnim pogreškama i otišao je do pobjede u trećoj utakmici protiv Rocketsa. Harden je zaradio šestu osobnu pogrešku baš na ulasku u produžetak i to je Oklahoma City iskoristio i odnio pobjedu 119:107.

I dalje su Rocketsi bez Westbrooka, a bez njega je to ujedno i druga priča, Harden mora više vući, a kada nema niti njega, onda su Rocketsi sasvim drugačija momčad.

Thunder je ostao na životu, nije dopustio da se serija riješi praktički u tri utakmice, a moglo se to dogoditi. Na kraju regularnog dijela Danual House kod 104:103 imao je dva slobodna bacanja, no pogodio je samo jedno. Pružilo je to priliku Thunderu, ali na drugoj strani Chris Paul nije pogodio.

Dennis Schroeder s 29 poena predvodio je Thunder, 26 je dodao Chris Paul, a 23 Shai Gilgeous-Alexander. Kod poraženih Harden je završio s 38 poena, osam asistencija i sedam skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!