Nogomet

Tuchel: 'Prednost Bayerna je u tome što je on naviknuo na ovakve velike utakmice'

Mihaela Bradovski • nedjelja, 23.08.2020.
Tuchel: 'Prednost Bayerna je u tome što je on naviknuo na ovakve velike utakmice'

Parižani će pokušati u svom prvom finalu odmah doći do titule, protivnik je moćan, ali vjeruju kako mogu završiti posao...

Thomas Tuchel doveden je na klupu PSG-a da odvede momčad do titule prvaka Europe. U Francuskoj Parižani dominiraju i tamošnja titula ne valorizira se toliko visoko te je glavna opsesija Parižana osvajanje Lige prvaka.

Sada su došli na korak do toga, ušli su u finale gdje ih očekuje Bayern, možda i najteži mogući protivnik, a svakako najteži protivnik dosad.

"Bayern ima tu prednost što je naviknuo na velike utakmice. To je velik klub i to nije mala prednost, ali ne mora biti da će biti i presudna. Za nas je veliki izazov igrati protiv Bayerna, zaslužili smo biti ovdje."

Opasnost iz redova Bavaraca prijeti sa svih strana, ali Tuchel tvrdi kako će njegovi igrači biti spremni za ovaj dvoboj kao i za svaki drugi.

"Bit će jako teško, imaju visoku individualnu kvalitetu, ali siguran sam da se uvijek može naći prostora i uvijek će biti solucija. Moramo pronaći miks igranja sa slobodom, samopouzdanjem i odgovornošću. Ovo nije utakmica za koju se rade velike promjene, za nju ćemo se stoga pripremiti kao što smo se pripremali za Borussiju Dortmund, Atalantu i RB Leipzig."

Što se tiče problem s ozljedama, Tuchel ih je imao tijekom cijele sezone, no situacija se popravlja.

"Marco Verratti i Idrissa Gueye trenirali su s ostatkom momčadi u posljednjih nekoliko dana i obojica su spremni za nastup. Drugačija je situacija s Keylorom Navasom, odradit će zadnji test pa ćemo vidjeti. Verratti može igrati, kod njega je samo pitanje boli. U tom slučaju nije riječ o mišiću, sada se osjeća dobro i normalno je trenirao. Sigurno će moći nastupiti 90 minuta, a 120 jako teško. Tek ćemo odlučiti hoće li početi ili završiti utakmicu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!