Nogomet

Puclinov prvijenac u dresu Vorskle Poltave, Pešić upisao debi

Matej Kačan • nedjelja, 23.08.2020.
Puclinov prvijenac u dresu Vorskle Poltave, Pešić upisao debi
Foto: Pixsell

Vorskla Poltava je ušla u novu sezonu ukrajinske Premier lige na najbolji mogući način, s pet komada u mreži Rukha iz Lviva, a golijadu je otvorio bivši igrač Slaven Belupa David Puclin...

Gotovo sedam mjeseci i 13 nastupa je trebalo Davidu Puclinu za prvijenac u dresu svoje ukrajinske momčadi, Vorskle Poltave. Puclin je u Ukrajinu stigao u veljači iz Slaven Belupa u kojem je igrao tri sezone, a prije toga je nastupao za Istru 1961, njemački Saarbrücken, Šibenik, Goricu, Međimurje i mlade selekcije Varaždina.

28-godišnji zadnji vezni rodom iz Čakovca je svoj prvi gol zabio u uvjerljivoj pobjedi Poltave protiv Rukha iz Lviva od čak 5:1, a Hrvat je postigao prvi gol u 10. minuti te je tako načeo goste. Već tada se vidjelo da ovo neće biti dobar provod u prvoj ikad prvoligaškoj utakici za Rukh, a uskoro će se to i pokazati.

Već do poluvremena je 4:0 golovima Stepanjuka i Sklyara, a pomogao je i Duts autogolom, a već u 49. Kulach postavlja 5:0. U 63. su gosti smanjili, a samo minutu nakon gola za 5:1 je Puclin i izašao iz igre.

U istom je susretu u 54. minuti svoj debi za Vorsklu upisao nekadašnji napadač Hajduka i Splita Ivan Pešić koji je prije dva tjedna prešao u Ukrajinu iz kazahstanskog Kaisar Kyzylorda.

Rukh je poraz u svojoj premijer u Premier ligi ipak još malo ublažio u sudačkoj nadoknadi kad je za 5:2 zabio Boychuk pa poraz od tri razlike i nije tako užasan.

Ukrajina, Premier liga, prvo kolo:
Vorskla Poltava - Rukh Lviv 5:1

FOTO: Marko Prpić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!