Košarka

Raptorsi uz rekordnu klupu završili posao protiv Netsa, čudesni Mitchell nosi Jazzere

Branimir Korać • ponedjeljak, 24.08.2020.
Raptorsi uz rekordnu klupu završili posao protiv Netsa, čudesni Mitchell nosi Jazzere

U dva noćašnja susreta u NBA ligi do pobjeda su došli Toronto Raptorsi i Utah Jazzeri čime je Toronto izborio drugu rundu doigravanja, a Jazzeri poveli 3-1 protiv Nuggetsa...

Brooklyn Nets - Toronto Raptors 122:150 (0-4)

Raptorsi su dovršili posao protiv Netsa slaveći u četvrtoj utakmici sa 150:122. Oslabljeni Netsi nisu imali što tražiti u ovoj seriji, a Raptorsi su odradili posao prema očekivanjima i samo u jednoj utakmici bilo je neizvjesnije dok su sve ostale završile pobjedom Toronta s 20+ poena razlike.

Četvrta utakmica ide u povijest, ne samo zbog 150 poena koji dovoljno govore o obrani i želji kakvu su Netsi pružili u tom susretu, već i zbog apsolutnog rekorda koji je upisala klupa Raptorsa. Nikada u povijesti igrači s klupe u jednom susretu nisu ubacili 100 poena, dosadašnji rekord bio je 94 u regularnom dijelu sezone i 86 u doigravanju, no ovdje su Raptorsi imali ogromnu pomoć i upisali su se u povijest.

U prvoj četvrtini Toronto je ostao bez Kylea Lowryja koji je šepajući napustio parket, ali Toronto sada ima dovoljno vremena za oporavak do serije protiv Boston Celticsa.

Netsi završavaju sezonu i iduće sezone vratit će se kudikamo jači i opasniji. Nisu imali prve dvije zvijezde Kyrieja Irvinga i Kevina Duranta koji će tek sljedeće sezone zaigrati zajedno i bit će to onda sasvim drugačija priča.

U ovom susretu kod Toronta Norman Powell ubacio je 29 poena (5/9 trica) uz pet skokova, Serge Ibaka dodao je 27 poena uz 15 skokova, a Pascal Siakam 20 poena uz deset asistencija i šest skokova. Kod Netsa Caris LeVert ubacio je 35 poena (6/9 trica) uz šest skokova i šest asistencija, a Tyler Johnson dodao je 13 poena.

Utah Jazz - Denver Nuggets 129:127 (3-1)

Sjajnu utakmicu odigrali su Utah Jazz i Denver Nuggets, Jazzeri su slavili sa 129:127 i tako poveli s 3-1 u seriji. Bio je to nevjerojatan dvoboj dvojice braniča, na jednoj strani Jamal Murray, na drugoj Donovan Mitchell, a pobjeda je pripala Mitchellu.

Mitchell je odigrao još jednu vrhunsku utakmicu i drugi put zaredom prebacio je 50 poena što je dosad za rukom prošlo samo dvojici igrača u povijesti i to Michaelu Jordanu i Allenu Iversonu. Ovdje je na 50 bio i Murray, ali to Nuggetsima nije bilo dovoljno.

Jazzeri su utakmicu odveli u svoje vode četiri minute prije kraja kada su Mitchell i Mike Conley u kratkom roku odveli Jazz na plus pet i do kraja susreta Nuggetsi više nisu uspjeli okrenuti stvari u svoju korist.

Uoči početka serije dosta se govorilo o problemima Jazza i kako je upitno hoće li ih uspjeti "sakriti" u ovoj seriji, ali zaboravljalo se da niti Nuggetsi ne izgledaju briljantno. Jazzeri su dobili nezaustavljivog Mitchella koji je na prosjeku od gotovo 40 poena u ovoj seriji i to je zasad dovoljno da dođu na rub prolaza.

Mitchell je ovdje uz 51 poen imao i sedam asistencija, Mike Conley dodao je 26 poena, Jordan Clarkson 24 poena, a Rudy Gobert 17 poena uz 11 skokova. Kod Denvera Murray je bio na 50 poena (9/15 trica), 11 skokova i sedam asistencija, a Nikola Jokić dodao je 29 poena, sedam skokova i šest asistencija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!