Ostali sportovi

Babić: 'Kad uđem u ring s Hrgovićem, ne znam što će biti, živa eksplozija'

Branimir Korać • ponedjeljak, 24.08.2020.
Babić: 'Kad uđem u ring s Hrgovićem, ne znam što će biti, živa eksplozija'

Alen Babić upisao je četvrtu pobjedu u profesionalnoj karijeri, svladao je Shawndella Wintersa nokautom u drugoj rundi i još jednom potvrdio kako u njegovim rukama ima vatre...

Shawndell Winters više od pola vremena provedenog u ringu izgledao je zbunjeno i nespremno na ono što je pružio Alen Babić. Amerikanac nije očekivao tako agresivnog Babića koji je po običaju krenuo i nije stajao sve dok meč nije prekinut.

Babić je od početka vjerovao u pobjedu, čak štoviše, bio je uvjeren kako mu se ne može dogoditi poraz u ovom meču.

"Da vam budem iskren, malo je bilo onih koji su vjerovali u moju pobjedu protiv Shawndella Wintersa koji je ipak slovio kao favorit. No, moj trener, ekipa oko mene i ja osobno znali smo da će tako biti, što će se dogoditi. On je bio veliki favorit zbog tog iskustva, ali on i ja imamo drugačiji stil boksa. Svi se nešto ispipavaju, gledaju, dok mene uopće ne interesira, ja težim odmah nokautirati suparnika. Nije me uopće zanimalo što mi on ima za ponuditi. Ušao sam u ring, odradio svoj posao. Volim taj old-school boks i ne znam u kojem se trenutku to promijenilo, kad je uopće boks otišao u tom lošem smjeru. Prije su bile puno bolje borbe, zanimljivije, jer se išlo od prve sekunde, bez kalkuliranja. Lijepo je kad se umoriš, nema ništa loše u tome, mogu boksati i mrtav umoran. Nije mi nikakav problem boksati deset ili petnaest rundi. Ma koliko treba. Kad sam stavio rukavice na ruku i osjetio da su opasno male, odmah sam znao da ovaj neće preživjeti dugo. Znači, rukavice su bile bolesno male. Čim smo ih Leo i ja vidjeli, odmah smo znali da to nema šanse da ide u treću rundu ili dalje", priča Babić za net.hr.

Babić ima veliki cilj i želju boriti se s Filipom Hrgovićem. Na relaciji između njega i Hrgovića se zaoštrilo, a Babić Hrgi nije oprostio neke izjave.

"Znate, tko god je meni loše nešto napravio, ja mu to vratim deset puta gore. Tko god je meni dobro napravio, ja mu vratim 100 puta bolje. Hrgović mi je ostao u lošem sjećanju zbog svih loših stvari koje je o meni govorio, a o čemu se pisalo i u medijima. Baš je tip svašta govorio, ružno i podcjenjivački. Radio je baš ono što ne smije. Sad će biti hunted by Savage. Sad ga lovim i ne može mi pobjeći."

Eddie Hearn pitao ga je za mišljenje o Hrgoviću i Babić se nije trudio bacati pohvale.

"Pitao je on mene što mislim o Hrgoviću, rekao sam mu da ne mislim ništa. Ne sviđa mi se uopće dečko i želim ga slomiti u ringu. I to je to. A ovo za restoran… Sreli smo se bili u jednom restoranu za vrijeme onog slučaja s Milunom i nastupom u kvalifikacijama za OI. Onda je on meni došao što ti ovo ono, onda sam ja njemu što ti i tako, malo smo tada zaoštrili odnose. Naša borba bi dobila na marketinškoj vrijednosti, ima sve ono potrebno za to, boks je takav sport. Mislim da nikad u profesionalnom boksu kod nas nije bilo takvog rivalstva kao što je sad između mene i Hrgovića. On me najviše podcjenjuje, a to je moje gorivo. To ne volim. Kad uđem u ring s njim, ne znam što će biti, živa eksplozija. I Shawndell Winters me podcijenio i eto, izdržao je dvije runde."

Više pročitajte na net.hr.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!