Rukomet

Čupić: 'Ako me Červar pozove, odazvat ću se. Nedostaje mi hrvatski dres'

Matej Kačan • utorak, 25.08.2020.
Čupić: 'Ako me Červar pozove, odazvat ću se. Nedostaje mi hrvatski dres'
Foto: Pixsell

Legendarni hrvatski krilni igrač Ivan Čupić nije isključio mogućnost povratka u reprezentaciju od koje se oprostio na Europskom prvenstvu 2018. u Zagrebu...

Hrvatski rukometaš na radnom stažu u Makedoniji Ivan Čupić u Vardaru polako gazi prema kraju karijere. Vardar je preživio financijske dubioze, čini se kako se stanje stabiliziralo i 34-godišnji Hrvat bi ipak mirovinu mogao dočekati u mirnom okruženju. No do nje neće doći tako skoro jer je Čupić za makedonski portal 24rakomet otkrio koliko još misli igrati, a progovorio je po povratku u reprezentaciju.

"Imam još tri ili četiri godine igranja i moram početi razmišljati o kraju karijere. Ovdje je kao u Hrvatskoj, ne osjećam se kao stranac, a igrao sam u Španjolskoj, Poljskoj, Njemačkoj i Sloveniji i znam kako gledaju na strance. Imao sam ponude, ali nikakav me novac nije natjerao da odem iz Vardara. Jedina zemlja, grad i klub u kojem možeš biti godinu i pol bez plaće jesu Makedonija, Skoplje i Vardar. Nikad nismo, doduše, potpuno ostali bez plaće, dobivali bismo malo, ali nakupilo se dugova", kazao je Čupić.

On je u Vardar stigao 2016. iz Kielcea jer su Poljaci željeli više domaće proizvodnje, a to je za Vardar ispalo savršeno. Čupić je golom donio naslov prvaka Europe Makedoncima.

"Imao sam još godinu ugovora, ali Poljaci su već tada željeli više domaćih i mlađih igrača. Samsonenko mi je dao ponudu i projekt za koji se ispostavilo da je bio pun pogodak. Prvi put bilo je nešto posebno. Imali smo sjajnu momčad, znali smo koliko smo dobri iako nismo imali takva imena kao Kiel, Barcelona ili PSG. Drugi put ni ne znam kako smo došli u Köln, bili smo bez novca. Nismo dali da nas Barcelona pomete u polufinalu i da nam se cijeli svijet smije", prenose 24 sata.

Čupić se od reprezentacije oprostio na Euru 2108. koji se odigrao baš u Hrvatskoj, ali čini se kako povratak nije isključen.

"Morao sam prelomiti negdje jednostavno jer sam prve godine u Skoplju bio sam bez obitelji i to me iscrpilo. Reprezentacija mi znači puno i kad igram, ili sam u euforiji ili u depresiji, ne mogu naći ravnotežu kao u klubu. Rekao sam sebi da nema smisla da nekome uzimam mjesto ako nisam 100 posto unutra. No sada mislim da mi nešto nedostaje. Nedostaje mi Hrvatska, dres."

Čini se kako je sve na izborniku Červaru koji može Čupića pozvati, a ovaj bi se odazvao.

"Zadnjih pola godine razmišljam o tome i ako me pozove, odazvat ću se. Želim osvojiti zlato s Hrvatskom. Imam deset medalja, ali ne i zlato i neću moći reći da mi je karijera za pet ako ne osvojim to zlato."

FOTO: Dalibor Urukalović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!