Tenis

Osaka će ipak nastupiti protiv Mertens

Matej Kačan • četvrtak, 27.08.2020.
Osaka će ipak nastupiti protiv Mertens

Iako se prvotno povukla s turnira u Cincinnatiju te je predala meč protiv Elise Mertens kao znak bojkota protiv rasne nepravde u SAD, Naomi Osaka će ipak nastupiti u odgođenom meču...

U srijedu navečer se i Naomi Osaka priključila svojim kolegama iz NBA u bojkotiranju natjecanja. Japanska tenisačica je odbila igrati meč protiv Elise Mertens u sklopu polufinala WTA turnira u Cincinnatiju te je na prvu belgijska igračica automatski prošla.

No organizatori turnira su odlučili postupiti kao i u NBA ligi te su za oba polufinala pronašli nove termine u petak. Tako bi i Johanna Konta protiv Viktorije Azarenke te Osaka i Mertens trebale igrati poslijepodne, a Osaka je odlučila da će u drugom terminu ipak igrati.

"Kao što znate, povukla sam se iz turnira u znak potpore borbi protiv rasne nejednakosti i kontinuiranog policijskog nasilja. Bila sam spremna predati meč svojoj protivnici. No, nakon moje objave i dugih konzultacija uz WTA i USTA, složila sam se s njihovim prijedlogom da igram u petak. Ponudili su da se svi mečevi odgode za petak i to po meni daje novu pozornost pokretu", kazala je Osaka.

Osvajačica dva Grand Slama koja je tamnoputa iako igra pod japanskom zastavom je u srijedu postala prva tenisačica koja se odlučila na tu vrstu bojkota, a nekoliko sati nakon su WTA, ATP i USTA, zajednički organizatori muškog i ženskog turnira, izdali priopćenje u kojem stoje zajedno u borbi protiv nepravde i otkazuju mečeve za petak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!