Nogomet

Dugandžić i Balić zabijali za svoje momčadi

Matej Kačan • četvrtak, 27.08.2020.
Dugandžić i Balić zabijali za svoje momčadi
Foto: Pixsell

Dobrim uspjehom se mogu pohvaliti hrvatski nogometaši koji su u ranijim terminima odradili svoje obveze u prvom pretkolu Europske lige. Svi su prošli, a dvojica su i zabila u pobjedama...

Posebno dobar dan u prvom pretkolu Europske lige su imali Hrvati u dresovima Botosanija i Dunajske Strede. Marko Dugandžić i Andrija Balić su u setu utakmica u ranijim terminima zabijali u prolasku svojih momčadi, a Dugandžić je zabio i gol za pobjedu.

Mnogo toga se izdogađalo u prvih 45 minuta susreta Botosanija i kazahstanskog Ordabasyja pa su Kazahstanci u 12. promašili penal, a Rumunje u 25. u vodstvo dovodi Holzmann. U 31. domaćin izjednačava preko Mahlangua, ali samo dvije minute kasnije se ukazao Dugandžić koji zabija za prolazak Botosanija.

Drugi kazahstanski predstavnik Almaty je bio uspješniji pa je s 4:1 kod kuće svladao armenski Noah, a na lijevom boku pobjednika je susret odradio bivši igrač Hajduka Dino Mikanović. U dvoboju momčadi iz regije je Borac iz Banja Luke svladao crnogorsku Sutjesku, a za pobjednike je nastupio bivši igrač Rudeša i Hrvatskog dragovoljca Marko Brtan.

Uspješan klub iz regije je bio i makedonski predstavnik Shkendija koja je u gostima sa sigurnih 2:0 nadvisila azerbajdžanski Sumqayit, a za Makedonce je 90 minuta odigrao Antonio Pavić koji je nastupao za Osijek i Istru 1961.

Mnogo teže od očekivanog je do drugog pretkola došla ljubljanska Olimpija. Dino Skender i njegovi igrači su od šeste minute imali igrača više protiv Vikingura iz Reykjavika, ali od 27. minute gube.

No slijedi prava drama jer pogotkom Finka u 88. dolazi produžetak, a u 106. Radivoj Bosić donosi prolazak Slovencima. Za Olimpiju je igrao trojac Hrvata Bagarić-Vukušić-Blagaić. Prolazak u dresu Žalgirisa je zaradio i Karlo Kamenar.

Drugog strijelca dana je Hrvatska dobila u susretu islandskog Hafnarfjördura i slovačke Dunajske Strede za koju u sjajnoj formi igra Andrija Balić. Nekadašnji veznjak Hajduka i Udinesea je doveo svoju momčad u vodstvo u 23. a na 2:0 je povisio Ramirez u 76. Za Stredu je nastupio i Marko Divković.

FOTO: Dubravka Petrić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!