Tenis

Karloviću najteži posao na startu, svi imaju prolazne prve protivnike

Branimir Korać • petak, 28.08.2020.
Karloviću najteži posao na startu, svi imaju prolazne prve protivnike

Održan je ždrijeb US Opena koji počinje u New Yorku 31. kolovoza. U ždrijebu je bilo pet hrvatskih predstavnika, četvero ih je postavljeno za nositelje, a jedino je Ivo Karlović nepostavljeni...

Borna Ćorić na startu US Opena igra protiv španjolskog veterana, igrača koji svoj najbolji tenis igra na zemljanoj podlozi i tu je Borna favorit. Međutim potreban je oprez s razlogom. Iako je sva finala i na ITF turnirima i na ATP Touru i na Challengerima igrao na zemlji, Andujar najbolji rezultat na Grand Slamu ima upravo na US Openu gdje je prošle godine došao do četvrtog kola. Borna ako prođe prvo kolo igra protiv Evgenija Donskoja ili Juana Londera.

Ivo Karlović neće imati lagan posao protiv Richarda Gasqueta s kojim se dosad šest puta sastao i smo jednom ga je uspio svladati. Bilo je to davne 2011. godine kada je Karlović slavio upravo na US Openu i to u drugom kolu sa 6:4, 6:2, 2:6, 7:6. Zadnji put su se susreli još 2015. godine u Baselu u četvrtfinalu, a Gasquet je bio bolji sa 6:4, 6:7, 7:6. Bolji iz ovog meča najvjerojatnije će u drugom kolu na Alexa De Minaura.

Prolaznu prepreku na startu, unatoč lošoj formi, ima Main Čilić. On će krenuti protiv Amerikanca Denisa Kudle, inače 111. igrača svijeta. Čilić i Kudla dosad su se jednom sastali i to prije pet godina u Wimbledonu u četvrtom kolu gdje je Marin bio uspješniji sa 6:4, 4:6, 6:3, 7:5. Ni drugo kolo ne bi trebalo biti neprolazno, tu pobjednik igra protiv Norberta Gombosa ili Radua Albota.

Kod tenisačica Petra Martić postavljena je za osmu nositeljicu i kreće protiv Čehinje Tereze Martincove, 135. igračice svijeta. Martić i Martincova imaju jedan međusobni dvoboj i to iz 2015. godine kada je Petra u Bad Gasteinu u drugom kolu bila bolja sa 6:4, 7:5. Pobjednica ovog dvoboja igrat će protiv Kateryne Bondarenko ili Allie Kiick.

Donni Vekić ždrijeb je donio Kristynu Pliškovu koju je dosad i pobjeđivala, ali i gubila od nje. Prvi meč odigrale su 2014. godine u drugom kolu Kuala Lumpura gdje je Vekić bila bolja s 1:6, 6:3, 7:5 da bi tri godine kasnije u Bielu u drugom kolu Pliškova pregazila Donnu sa 6:1, 6:2. Prošle godine u drugom kolu Madrida Vekić je slavila sa 6:4, 6:4. Ako prođe Pliškovu, igrat će protiv Patricije Tig ili Kurumi Nare.

Prvo kolo tenisači:
Novak Đoković (Srbija, 1) - Damir Džumhur (BiH)
David Goffin (Belgija, 7) - Reilly Opelka (SAD)
Stefanos Tsitsipas (Grčka, 4) - Albert Ramos (Španjolska)
Borna Ćorić (Hrvatska, 27) - Pablo Andujar (Španjolska)
Alexander Zverev (Njemačka, 5) - Kevin Anderson (Južna Afrika)
Matteo Berrettini (Italija, 6) - Go Soeda (Japan)
Daniil Medvedev (Rusija, 3) - Federico Delbonis (Argentina)
Roberto Bautista Agut (Španjolska, 8) - Tennys Sandgren (SAD)
Richard Gasquet (SAD) - Ivo Karlović (Hrvatska)
Marin Čilić (Hrvatska, 31) - Denis Kudla (SAD)
Dominic Thiem (Austrija, 2) - Jaume Munar (Španjolska)

Prvo kolo tenisačice:
Karolina Pliškova (Češka, 1) - Anhelina Kalinina (Ukrajina)
Petra Martić (Hrvatska, 8) - Tereza Martincova (Češka)
Naomi Osaka (Japan, 4) - Misaki Doi (Japan)
Petra Kvitova (Češka, 6) - Irina Begu (Rumunjska)
Madison Keys (SAD, 7) - Timea Babos (Mađarska)
Donna Vekić (Hrvatska, 18) - Kristyna Pliškova (Češka)
Serena Williams (SAD, 3) - Kristie Ahn (SAD)
Arina Sabalenka (Bjelorusija, 5) - Oceane Dodin (Francuska)
Sofia Kenin (SAD, 2) - Yanine Wickmayer (Belgija)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!