Nogomet

Dambrauskas: 'Ako igramo dobro, rezultat će doći'

Matej Kačan • petak, 28.08.2020.
Dambrauskas: 'Ako igramo dobro, rezultat će doći'
Foto: Pixsell

Susret Gorice i Šibenika koji je na rasporedu u petak u Velikoj Gorici je najavio trener domaćina čija momčad traži treću pobjedu i nastavak stopostotnog niza...

Nakon jako dobrog starta u sezonu s dvije pobjede, za nogometaše Gorice slijedi uvjetno rečeno lakši dio posla. Sljedeći je ispit prvi na domaćem terenu, a u goste stiže novopečeni prvoligaš Šibenik. Susret je najavio trener Gorice Valdas Dambrauskas.

"Za svaku se utakmicu pripremamo kao da je najvažnija i ako ne razmišljamo na taj način, onda ne vidimo širu sliku. Uvijek je sljedeća utakmica najvažnija, a tako je i sa Šibenikom. Novi su u ligi, ali sam ih gledao protiv Rijeke i Varaždina i ako i sve momčadi koje izbore promociju imaju igrače s mnogo želje da dokažu svima da su dovoljno dobri i da zaslužuju igrati na toj razini", kazao je trener pa nastavio o Šibeniku:

"Svidjelo mi se ono što sam vidio po stilu igre i onoga što pokušavaju na terenu. Hrabra su momčad s mnogo tehnički dobrih igrača i sigurno ne možemo očekivati laganu utakmicu. Mislim da smo u prve dvije utakmice pokazali da možemo pobijediti svakog i najopasnije bi sad bilo opustiti se i pomisliti da će nešto doći samo od sebe."

Nakon dvije pobjede na gostovanjima, Gorica ima lijepu priliku nastaviti stopostotan niz prvom domaćom pobjedom u novoj sezoni.

"Uzbuđen sam zbog prve utakmice na domaćem terenu, lijepo je igrati kod kuće. Nažalost, neće biti navijača, ali na to ne možemo utjecati i moramo se držati pravila i nadati se da će se ljudi brzo vratiti na tribine."

Nema navijača na tribinama, ali Dambrauskas jednu stvar obećava gledateljima pred malim ekranima:

"Svi u klubu, od mene i stožera, preko zaposlenika i igrača moramo obećati da ćemo svaki put pružiti sto posto od sebe. Nogomet je igra, pobjede i porazi su dio procesa, no najvažnije je što ćemo napraviti sljedeće. Uvijek kažem, a ponovit ću i igračima, najveći izazovi, neprijatelji i junaci su unutar nas samih. S kakvim stavom izađemo na teren, tako ćemo i igrati."

U zdravstvenom kartonu ima izostanaka, ali se četvorka koja nije igrala protiv Slavena polako vraća u trenažni proces.

"Nakon svake utakmice ima igrača s lakšim ozljedama i posljedicama udaraca, a takva je i s četiri igrača. Posljednjih tjedan-dva su bili na listi ozlijeđenih, ali je dobra vijest da se Suk vraća i trenira normalno s momčadi, a ostali bi se trebali priključiti sljedećeg tjedna. Zasad treniraju individualno jer Hamad ima problem s ramenom, a Jovičić i Banić se polako vraćaju nakon manjih ozljeda."

Za kraj je trener motivacijski poručio:

"Ne bojim se niti jednog protivnika, uz veliki respekt za sve momčadi, ali vjerujem da je naša najveća snaga u našim glavama. Budemo li motivirani, bude li pristup pravi, budemo li zaista to željeli, odigrat ćemo dobru utakmicu! Uvijek je najvažnije odigrati dobro. Ako igraš dobro, rezultat će doći."

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!