Nogomet

Kulešević: 'Ako se netko može ravnopravno suprotstaviti Dinamu, onda smo to sigurno mi'

Branimir Korać • petak, 28.08.2020.
Kulešević: 'Ako se netko može ravnopravno suprotstaviti Dinamu, onda smo to sigurno mi'
Foto: Pixsell

Osijek ide u goste u Maksimir gdje će igrati protiv Dinama u trećem kolu HT Prve lige. U prva dva kola Osječani nisu okusili pobjedu, imaju tek bod i nadaju se boljem nastupu u Maksimiru...

Ivica Kulešević priprema Osječane za ono što ih očekuje u Maksimiru. Dinamo je imao tešku utakmicu u Rumunjskoj, za očekivati je brojne promjene u sastavu, ali Osječani prvenstveno gledaju sebe.

"Nikada nije lako ići u goste Dinamu kojem čestitam na prolazu u treće pretkolo Lige prvaka, u srijedu smo svi navijali za Dinamo i Lokomotivu. Vidjeli smo dobar Dinamo iako nije briljirao, međutim i s igračem manje su bili ravnopravni Cluju i zasluženo su prošli dalje. Ne znamo u kojem će nas sastavu dočekati. U bodovnom smo zaostatku, jako loše smo odigrali prva dva kola, moramo se podizati u formi i biti bolji iz dana u dan. Čini mi se da smo dobro odradili ovaj tjedan i nadamo se da ćemo biti dovoljno dobri da donesemo nešto iz Maksimira, pritom mislim na bodove, ali i bod iz Maksimira bi nas sigurno zadovoljio", kaže Kulešević.

Iako početak sezone nije bio dobar za Osječane, Kulešević je uvjeren da ova momčad može do bodova u Maksimiru.

"Ako se netko može ravnopravno suprotstaviti Dinamu, onda smo to sigurno mi. Prošle sezone smo odigrali dvije-tri dobre utakmice i na Maksimiru i ovdje u Osijeku, nadam se da ćemo biti na tom tragu uz puno rada, truda, trke, taktičke discipline i s tim sigurno možemo ravnopravno parirati Dinamu."

U odnosu na dvoboj protiv Hajduka, bit će promjena i u sastavu Osijeka.

"Bit će promjena, dobro smo izanalizirali ovo što je bilo protiv Hajduka. Bio sam preblag kad sam rekao da smo bili jalovi, bilo je to i puno gore od toga, najgore drugo poluvrijeme otkad sam ja trener. Moramo biti bolji ako želimo nešto donijeti iz Maksimira."

Tijekom tjedna Osječane je pojačao Ramon Mierez, ali on gotovo sigurno neće igrati u Zagrebu.

"Bit ćemo oprezni s njim, nije Mierez došao za jednu utakmicu. Čini mi se da dobro izgleda, željan je nastupa, ali neću praviti greške koje sam radio protiv Hajduka, igrat će samo najspremniji i oni koji mogu dati svoj maksimum na terenu."

Kulešević se nada da će uspjeti optimizam prenijeti i na igrače.

"Nije lako biti trener Osijeka u ovom trenutku, s jednim bodom iz prve dvije domaće utakmice i još ideš na gostovanje u Maksimir, međutim ja sam uvijek optimist i da ću taj svoj optimizam uspjeti prenijeti na momčad i da ćemo biti zadovoljniji nego što je to danas."

FOTO: Marko Prpić/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3229:43-1435
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!