Rukomet

Startala EHF Europska liga, Herceg predvodio Mađare do visoke pobjede

Branimir Korać • subota, 29.08.2020.
Startala EHF Europska liga, Herceg predvodio Mađare do visoke pobjede
Foto: Pixsell

Odigrana je prva utakmica europskih klupskih natjecanja u novoj sezoni i nakon prekida prošle zbog pandemije koronavirusa. Čast da otvore sezonu dobili su mađarski Gyöngyös i Butel iz Skoplja...

Praktički šest mjeseci nije odigrana niti jedna utakmica u europskim kup natjecanjima, a petak je donio prekid te suše i prvu utakmicu prvog pretkola EHF Europske lige, novoformiranog natjecanja koje mijenja EHF kup.

Mađarski Gyöngyös ugostio je Butel iz Skoplja i lakoćom je stigao do pobjede 34:21. Mađari su i bili veliki favoriti uoči ovog susreta, a to su potvrdili visokom pobjedom.

Makedonci su pali već u prvom poluvremenu, na odmoru su bili u ogromnom zaostatku 17:7 i bilo je samo pitanje s kolikom razlikom će izgubiti. Već tada su im vjerojatno nestale i sve nade u prolaz bez obzira što treba odigrati i uzvrat.

Najefikasniji kod Mađara bio je bivši član Nexea i nekadašnji član mladih hrvatskih selekcija, a danas reprezentativac BiH, Mirko Herceg koji je postigao šest pogodaka. S pet ga je slijedio Milan Varsandan.

Kod Makedonaca daleko najbolji bio je Crnogorac Mirko Majić koji je postigao devet pogodaka.

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!