Tenis

Đoković u trosatnom maratonu svladao i bolove i Bautistu Aguta

Branimir Korać • subota, 29.08.2020.
Đoković u trosatnom maratonu svladao i bolove i Bautistu Aguta

Novak Đoković i Miloš Raonić borit će se za titulu pobjednika na "pripremnom turniru" za US Open, Cincinnatiju koji se igra u New Yorku. Čudna sezona, čudan raspored, čudna lokacija...

Roberto Bautista Agut nije se samo jednom pokazao kobnim za Novaka Đokovića. Prošle godine susreli su se tri puta i dva puta slavio je Španjolac, oba puta na betonu dok je Đoković bio bolji na travi. Zadnja tri međusobna meča na ovoj podlozi otišla su na stranu Bautiste Aguta stoga je bilo jasno kako težak posao čeka prvog nositelja.

Đoković je ipak prošao kroz susret pobjednički unatoč gubitku prvog seta, teškoj borbi koju Bautista priušti svakom svom protivniku i s bolovima zbog kojih je trebao liječničku pomoć.

Vrat je još jednom stvarao probleme, imao je problema i s trbuhom, ali borio se do kraja i uspio je nakon tri sata doći do pobjede.

Treći set odlučen je u tie-breaku i to nakon što je prvo kod 5:3 servirao za meč pa je izgubio tri gema u nizu i Španjolac nakon toga servirao za meč, ali niti on nije uspio i odluka je pala u 13. igri. Nju je Đoković odradio vrhunski i sa 7:0 prošao u finale.

S obzirom na stanje u kakvom se nalazi, a US Open je pred vratima, ostaje upitnik oko Đokovićevog nastupa u subotnjem finalu.

Protivnik bi mu tamo trebao biti Miloš Raonić koji je u dva seta svladao Stefanosa Tsitsipasa sa 7:6, 6:3. U cijelom meču višena je po jedna break lopta na svakoj strani, Raonić je svoju iskoristio i uzeo set, a Tsitzsipas nije pa je izgubio i tie-break.

Western & Southern Open, polufinale:
Novak Đoković (Srbija, 1) - Roberto Bautista Agut (Španjolska, 8) 4:6, 6:4, 7:6(0)
Miloš Raonić (Kanada) - Stefanos Tsitsipas (Grčka, 4) 7:6(5), 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!