Tenis

Azarenka i Osaka u borbi za titulu na Western & Southern Openu

Mihaela Bradovski • petak, 28.08.2020.
Azarenka i Osaka u borbi za titulu na Western & Southern Openu

Poznate su finalistice WTA turnira koji se trebao igrati u Cincinnatiju, ali zbog pandemije koronavirusa igra se na terenima na kojima će startati uskoro US Open...

Viktoria Azarenka i Naomi Osaka borit će se za titulu na Western & Southern Openu. U polufinalu su bile bolje od Johanne Konte i Elise Mertens.

Osaka je nakon bojkota koji su pokrenuli Milwaukee Bucksi i sama odlučila kako neće nastupiti, ali povukla je tu odluku kada su ATP i WTA u potpunosti izbojkotirali jedan dan.

Tako je nastupila protiv Mertens i upisala pobjedu u dva seta. Glatko je dobila prvi set sa 6:2 da bi u drugom setu bilo puno više muke. Mertens je imala 4:2, uspjela se Osaka vratiti da bi kod 4:4 Mertens imala 0:40, ukupno osam break lopti u tom gemu, ali nije ih iskoristila.

Kod 6:5 Osaka je propustil jednu meč loptu i set je otišao u tie-break gdje bivša prva igračica svijeta bila uspješnija sa 7:5.

U finalu će igrati protiv Viktorije Azarenke koja je bila godinu dana bez pobjede do dolaska na ovaj turnir, a onda otišla do finala svladavši na startu i Donnu Vekić.

Protiv Konte je izgubila prvi set sa 6:4, ali u nastavku meča Azarenka je bila ta koja je održavala prednost i prošla je u finale.

Western & Southern Open, polufinale:
Naomi Osaka (Japan, 4) - Elise Mertens (Belgija, 14) 6:2, 7:6(5)
Viktoria Azarenka (Bjelorusija) - Johanna Konta (Velika Britanija, 8) 4:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!