Automoto

Hamilton i Bottas jedan i dva, Verstappen za petama Fincu

Mihaela Bradovski • subota, 29.08.2020.
Hamilton i Bottas jedan i dva, Verstappen za petama Fincu

Sada već prema običaju i u Utrku za Veliku nagradu Belgije iz prvog startnog reda ulaze oba Mercedesa. Lewis Hamilton još jednom je završio na pole positionu, a odmah do njega bit će Valtteri Bottas...

Lewis Hamilton i u kvalifikacijama za Veliku nagradu Belgije ostvario je najbolje vrijeme i krenut će s najbolje pozicije u utrku. Ostavio je iza sebe 511 tisućinki Valtterija Bottasa koji je imao samo 15 tisućinki bolje vrijeme od trećeplasiranog Maxa Verstappena.

Jako dobar bio je i Daniel Ricciardo koji je ostavio iza sebe drugi Red Bullov bolid za čijim je upravljačem Alexander Albon.

Ponovno nema dobrih vijesti za Ferrari, Charles Leclerc i Sebastian Vettel nisu uspjeli izboriti čak niti završnu rundu kvalifikacija.

Hamilton je tako stigao do 93. pole positiona i izgledao je uistinu impresivno i nedodirljivo čak i za Bottasa koji bi mogao voditi zanimljivu bitku sa sve boljim Verstappenom.

Bottas je nakon utrke izjavio kako je napravio dobar i čist krug te nije mogao objasniti zaostatak za Hamiltonom, no više ga brine što mu je Verstappen na repu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!