Rukomet

Goričani iz Rumunjske donose pobjedu za korak bliže drugog kola kvalifikacija

Branimir Korać • nedjelja, 30.08.2020.
Goričani iz Rumunjske donose pobjedu za korak bliže drugog kola kvalifikacija

Odlično odrađenim drugim poluvremenom u Rumunjskoj, Gorica je napravila veliki korak prema prolasku u drugo kolo kvalifikacija EHF Europske lige...

Drugoplasirana momčad rumunjskog prvenstva, Potaissa iz Turde, već je jednom eliminirana od hrvatskih predstavnika u Europi, a lako bi se moglo dogoditi da se to ponovi. 2014. godine Našičani u ih svladali u svojoj dvorani s čak 35:20 i već tu riješili pitanje prolaza pa poraz 26:23 u Rumunjskoj nije imao značaja.

Gorica je startala u Turdi i nanijela poraz domaćinu 26:24 te za tjedan dana u Velikoj Gorici može potvrditi mjesto u sljedećoj fazi natjecanja gdje za nagradu može igrati protiv ipak dosta kvalitetnijeg sastava.

U ovom susretu u Rumunjskoj prvo poluvrijeme proteklo je uglavnom u blagom vodstvu domaćina da bi u nastavku susreta Gorica okrenula dvoboj na svoju stranu i mogla i uvjerljviije slaviti.

Imala je potpunu kontrolu, već na polovici drugog poluvremena vodila je 20:15, domaćin je ipak uspio smanjiti i doći na kraju na minus dva golom Ghite 25 sekundi prije kraja susreta.

Da je netko Goričanima ponudio ovakav ishod, bez razmišljanja bi potpisali, međutim imali su veliku priliku upisati još uvjerljiviju pobjedu za mirniji uzvrat.

Davod Ćavar je i na pripremama PPD Zagreba potvrdio napredak i kako je vrlo koristan, a ovdje je bio prvo ime susreta s osam golova. Pet je dodao Ivan Laljek, a iskusni Tomislav Sladoljev skupio je 13 obrana.

Kod Potaisse Radu Cristian Ghita zabio je sedam golova, a po četiri su postigli Miloš Dragaš i Georgica Cintec.

FOTO: HRK Gorica Facebook

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!