Rukomet

Zlatko Horvat predvodio Metalurg do uvjerljive pobjede protiv Vinkovčana

Branimir Korać • nedjelja, 30.08.2020.
Zlatko Horvat predvodio Metalurg do uvjerljive pobjede protiv Vinkovčana
Foto: Pixsell

Jedini hrvatski predstavnik koji je glatko poražen u prvom susretu prvog kola kvalifikacija za EHF Europsku ligu je vinkovačka Spačva. Metalurg je u Skoplju odradio dobar dio posla...

Metalurg je u Skoplju napravio dobar dio posla protiv Spačve i pošteno je zakoračio prema drugom kolu kvalifikacija za EHF Europsku ligu. Vinkovčani su se borili, pokušavali ostati što duže u nekakvom laganom zaostatku, ali Metalurg je jednostavno bio prejak.

U 23. minuti još su gosti imali pristojan rezultat, zaostajali si samo 11:10, ali Makedonci prvo poluvrijeme zatvaraju sa 6:2 i odlaze na visoku razliku.

Glavni cilj u drugom dijelu bio je pokušati smanjiti zaostatak i pružiti si nekakvu priliku za nadu u uzvratu, ali golovima Dodića i Horvata odmah na startu nastavka, Metalurg je smirio Vinkovčane i pokazao im tko je gazda.

Najvišu prednost Metalurg je imao u 52. minuti kada je poveo s 31:22 nakon čega Horvat zarađuje dvije minute i Spačva to koristi te serijom 3:0 smanjuje zaostatak.

Završilo je 35:28, dovoljno za mirno gostovanje Metalurga koji ima kvalitetniju momčad i Spačvi je ionako trebalo malo čudo za napraviti nešto više u ovom susretu.

Bivši kapetan Zagreba Zlatko Horvat predvodio je Metalurg sa šest golova, a po pet su dodali Marko Tarabocchia, Milan Popović i Martin Serafimov.

Kod Spačve šest golova zabio je Marko Buntić, a po pet Marko Vignjević i David Čičak.

FOTO: Goran Kovačić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!