Rukomet

Benfica i Skjern nisu bili uvjerljivi, Blaževićeva Dobrogea lako do pobjede

Mihaela Bradovski • nedjelja, 30.08.2020.
Benfica i Skjern nisu bili uvjerljivi, Blaževićeva Dobrogea lako do pobjede
Foto: Pixsell

Od ostalih klubova koji su odrađivali posao u prvom kolu kvalifikacija EHF Europske lige, Dobrogea s hrvatskim internacionalcem Alenom Blaževićem bila je najuvjerljivija...

Od Benfice se očekivalo više, barem lakše odrađen posao u prvom kolu protiv austrijskih AON Fiversa. Međutim ona je uz dosta muke stigla do pobjede 28:26. Iako u svom rosteru ima niz iskusnih igrača koji su prošli puno toga, nije oduševila.

Pet minuta prije kraja vodila je 28:22 i imala uvjerljivu prednost, no šlampavo je odradila završnicu susreta i Austrijanci su serijom 4:0 smanjili na samo minus dva.

Petar Đorđić postigao je šest golova, a Lazar Kukić pet dok je šest kod Austrijanaca zabio Fabian Glatzl. U domaćim redovima vratar Sergey Hernandez skupio je 17 obrana.

Rumunjski Dobrogea Sud lakoćom je slavio s 26:18 protiv Victora iz Stavropola. Gosti su doputovali s deset igrača i dva vratara, a dok su imali snage solidno su se držali. U drugom dijelu presudila je širina domaćina.

Ionut Nistor Ionita postigao je 12 golova, a na drugoj strani Anton Volkov pet.

Vrlo zanimljivo bilo je u Minsku gdje je SKA MInsk ugostio moskovski CSKA i remizirao 25:25. Imali su Bjelorusi u završnici dva gola prednosti, ali Ilčenko i Vorobjev zabili su za remi.

Uladzislau Krivenka postigao je devet golova, a Artur Rudz šest dok je s druge strane Pavel Atman postigao šest golova.

Mađarski Gyongyosi je već u prvom susretu pobjedom +13 protiv Butela osigurao prolaz, a u uzvratu si je mogao dopustiti minimalan poraz. Makedonci su tako slavili 26:25 bez ikakvih posljedica.Mirko Majić još jednom je bio najefikasniji, ovaj put s osam golova, a kod Mađara Martin Graf postigao je pet golova.

Diobar posao napravilo je Trebnje koje je u gostima slavilo protiv Belenensesa s 28:23 uz sedam golova Gala Cirara i tri gola bivšeg igrača Zagreba Gregora Potočnika.

Iako ima poprilično snažnu momčad, Skjerne se dosta namučio s Malmoeom i slavio je s tijesnih 27:26 uz sedam golova norveškog reprezentativca Eivinda Tangena.

EHF Europska liga, prvo kolo kvalifikacija:
Benfica - AON Fivers 28:26
Dobrogea Sud - Victor 26:18
SKA Minsk - CSKA Moskva 25:25
Butel Skoplje - Gyongyosi 25:24 (21:34)
Belenenses - Trebnje 23:28
Skjern - Malmo 27:26

FOTO: Slavko Midžor/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!