Nogomet

Čolak: 'Nisam mogao vjerovati kad su me pozvali, od tad brojim dane do okupljanja'

Sportnet, Matej Kačan • ponedjeljak, 31.08.2020.
Čolak: 'Nisam mogao vjerovati kad su me pozvali, od tad brojim dane do okupljanja'
Foto: Pixsell

Napadač Rijeke Antonio Mirko Čolak odlazi na svoje prvo okupljanje reprezentacije nakon što mu je aktiviran pretpoziv, a za net.hr je podijelio svoje dojmove...

Prošle sezone napadač Rijeke Antonio Mirko Čolak (26) zabio je 20 golova u HNL-u, ukupno 26 u svim natjecanjima (4 u Kupu i dva u Europskoj ligi) i bio najbolji strijelac prve hrvatske nogometne lige. Iako su Mijo Caktaš i Mirko Marić postigli isti broj golova, titula je pripala Čolaku koji je do te brojke stigao s najmanje provedenih minuta na terenu.

Bila je to za njega uistinu sezona iz snova u kojoj je pokazao svoj pun potencijal. Naravno, njegove dobre igre i golgeterske sposobnosti nisu mogle proći ispod radara izbornika Zlatka Dalića i njegova stručnog stožera, piše net.hr.

Stoga, izbornik je aktivirao pretpoziv Čolaku koji će mu se staviti na raspolaganje za reprezentativno okupljanje sutra, a tijekom kojeg će Vatreni u Ligi nacija odigrati utakmice u Portugalu (5. rujna) i u Francuskoj (8. rujna), nakon što su nastupa oslobođeni Luka Modrić i Ivan Rakitić, a potencijalni debitant Marin Pongračić otpao zbog mononukleoze.

"Bio sam na pretpozivu i naravno da sam se nadao da bi se on mogao aktivirati, i kad se to dogodilo, bio sam sretan kao malo dijete, pun radosti. Nisam mogao vjerovati da je došlo do toga. Nazvala me Iva Olivari iz HNS-a i poručila mi aktivaciju pretpoziva. Odmah je srce počelo jače lupati. Od tad brojim dane do okupljanja, uzbuđen sam. Za mene je ovo ipak ostvarenje snova koji mi se sad ostvario. Neopisivo je ovo za mene. Kao klinac, mladi dečko, uvijek sam gledao A reprezentaciju na svim natjecanjima, sanjario da ću ja jednog dana obući hrvatski dres A momčadi. Uvijek sam bio najveći navijač Vatrenih. I evo sad ću i ja biti A reprezentativac, među njima, dio tog izabranog društva. Sad sam ja među najboljim igračima Hrvatske, pa čak i na svijetu jer su Vatreni doprvaci svijeta. To mi je najljepši osjećaj dosad i velika čast, sigurno da ću dati sve od sebe da dokažem i potvrdim poziv i povjerenje", kazao je Čolak za net.hr.

"Vjerujem u sebe i znam da bi u budućnosti u Hrvatskoj mogao igrati bitnu ulogu. Imao sam već nekoliko puta pretpoziv, bio sam već njima na radaru, i sad sam još bliže. Sad se mogu izborniku Zlatku Daliću i dokazati. Sve ću napraviti da to napravim. Nadam se da ću doći do minuta u A momčadi. To bi za mene bio vrh, da istrčim u dresu A Hrvatske na teren", dodaje Čolak.

Cijeli razgovor s napadačem Rijeke i potencijalnim debitantom u reprezentaciji pročitajte na net.hr.

FOTO: Goran Kovačić/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!