Tenis

Borna Ćorić odlično krenuo na US Openu, u tri seta izbacio Pabla Andujara

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 31.08.2020.
Borna Ćorić odlično krenuo na US Openu, u tri seta izbacio Pabla Andujara

Prvi hrvatski predstavnik na ovom krnjem US Openu koji je bio u akciji je Borna Ćorić i može biti zadovoljan svojim nastupom. U prvom kolu svladao je Pabla Andujara...

Dobar posao odradio je Borna Ćorić na startu US Opena. Igrao je u prvom terminu prvog dana i u tri seta svladao iskusnog Španjolca Pabla Andujara.

Borna je u meč ušao kao favorit, ali ove godine nije igrao tako dobro da bi mogao biti siguran u glatku pobjedu. Iako Andujar prvenstveno dobre rezultate ostvaruje na zemljanoj podlozi, na US Openu je već jednom otišao do četvrtog kola i oprez je bio potreban.

U prvom setu igrači su razmijenili breakove u ranoj fazi da bi kod vodstva Andujara 5:4, Ćorić na svom servisu bio suočen s dvije set lopte. Obje je spasio i odmah nakon toga stigao je do breaka i seta sa 7:5.

Ostatak meča ipak je bio dosta lakši i Borna je u potpunosti dominirao be dopustivši Andujaru da se vrati u meč.

U drugom setu dva puta je oduzeo servis protivniku i uzeo ga je lakoćom sa 6:3 uz samo četiri izgubljena poena u cijelom setu.

U trećem setu suočavao se i s break loptama, no sve ih je spasio dok je s druge strane također dva puta radio break za set sa 6:1 i prolaz u drugo kolo.

Na kraju je pogodio 11 as servisa uz šest iskoristenih break lopti iz osam pokušaja. Andujar ih je imao devet, ali samo jednu je iskoristio. Borna je imao čak 30 winnera više (42:12) te četiri neprisiljene pogreške više (35:31).

Drugo kolo donosi mu Argentinca Juana Ignacija Londera koji je također u dva seta svladao Evgenija Donskoja. S Londerom se dosad susreo dva puta na zemlji i oba puta slavio bez izgubljenog seta.

US Open, prvo kolo:
Borna Ćorić (Hrvatska, 27) - Pablo Andujar (Španjolska) 7:5, 6:3, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!