Košarka

Heat sigurno do prve pobjede, Thunder izborio sedmu

Matej Kačan • utorak, 01.09.2020.
Heat sigurno do prve pobjede, Thunder izborio sedmu

Sinoć su na NBA parketima odigrane dvije utakmice, po jedna u prvoj i drugoj rundi i obje se mogu okarakterizirati kao iznenađenje. Miami Heat je pobjedom krenuo protiv Bucksa, dok je OKC Thunder izborio sedmu utakmicu protiv Houston Rocketsa...

Velika serija Jimmyja Butlera sredinom treće četvrtine bila je dovoljna da Miami Heat napokon preuzme vodstvo nakon jako dobrog otvaranja utakmice i vodstva Milwaukee Bucksa. Bucksi su vodili i s 11 razlike na kraju prve dionice, ali su sve prosuli.

Do poluvremena je tek plus dva, na ulasku u treću to malo raste do pet razlike, ali onda kreće Butler i na koncu treće Heat vodi šest poena razlike uz pomoć igrača s klupe. U četvrtu Bucksi kreću silovito i preuzimaju minimalno vodstvo od 96:95 sredinom četvrtine, ali dalje nisu mogli.

Od tog trenutka Heat radi 20:8 u zadnjih pet minute i uspješno zaključuje prvu utakmicu u seriji koja bi očito mogla donijeti novi set problema za najbolju momčad regularnog dijela sezone. Butler je bio fantastičan s 40 poena, a 27 je dodao Goran Dragić.

Kod Bucksa je najbolji bio Khris Middleton s 28 poena uz Brooka Lopeza s 24 ubačaja, a mučio se Giannis Antetokounmpo s tek 18 poena, ali uz 10 skokova i devet dodavanja.

Jednu tijesnu utakmicu u mini-serijama su odigrali Houston Rocketsi i OKC Thunder. Cijela je serija takva, izjednačena i nitko ne dominira i šesta je utakmica bila odgledalo toga. Nijedna ekipa nije imala seriju preko 10:0 niti je koja dohvatila dvoznamenkasto vodstvo.

Ipak, Thunder je odradio jednu ključnu seriju, i to zahvaljujući sjajnom Chrisu Paulu. Nakon osam minuta igre u četvrtoj dionici su Rocketsi stigli do 98:92 vodstva, ali onda Paul veže dvije trice i izjednačava.

Vratio je Russell Westbrook vodstvo Rocketsima, ali je za 100:100 zabio Dennis Schröder, a onda Paul i Danilo Gallinari slobodnim bacanjima donose 104:100 pobjedu i izborenu sedmu utakmicu.

Baš su Paul i Gallinari bili prva imena Thundera. Paul je ubacio 28, a Talijan tri manje. Dobar je s 13 poena uz dvije trice bio i Luguentz Dort koji je lošim šutom bio tragičar u petoj utakmici. James Harden je opet bio fantastičan s 32 poena, osam skokova i sedam dodavanja, ali onu pravu pomoć ovaj put nije imao.

NBA doigravanje:
Miami Heat - Milwaukee Bucks 115:104
OKC Thunder - Houston Rockets 104:100

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!