Nogomet

Kulešević: 'U jednoj je utakmici sve moguće'

Matej Kačan • utorak, 01.09.2020.
Kulešević: 'U jednoj je utakmici sve moguće'
Foto: Pixsell

I trener i sportski direktor Osijeka s velikim respektom govore o Baselu s kojim će Osijek igrati u drugom pretkolu, ali se svakako nadaju najboljem ishodu...

Osijek nije imao sreće u ždrijebu Europske lige pa će na svom stadionu morati dočekati jaki Basel. Druge su opcije bile Jablonec ili Hartberg, ali hrvatski je predstavnik dobio najteži posao. Ždrijeb je prokomentirao trener Ivica Kulešević.

"Jako težak suparnik, vidi se to i po njihovom koeficijentu kojega imaju u Europi. S druge strane, ipak je dobro da ćemo igrati na domaćem terenu, iako ne možemo računati na podršku naših navijača. U jednoj je utakmici ipak sve moguće, bez obzira na to što su oni prošloga mjeseca igrali u četvrtfinalu Europske lige protiv Šahtara. Prije toga su bili vrlo uvjerljivi u dva ogleda s Eintrachtom iz Frankfurta, slaveći u gostima čak s 3:0. Vidim da su jučer izgubili finale švicarskog Kupa, a i nemaju više primat u domaćem prvenstvu što se titule tiče."

"Riječ je o klubu koji ima višestruko veći proračun od našeg i sigurno nas očekuje vrlo zahtjevna zadaća. Sezona nam je loše krenula, no možda je baš ogled s Baselom šansa da se vratimo u pozitivu, nakon serije domaćih derbija u HNL-u. Možda je to prednost za nas da igramo teške utakmice prije europske premijere", kazao je trener za službene stranice kluba.

Nije pretjerano zadovoljan bio ni sportski direktor kluba Alen Petrović koji se ipak nada iznenađenju i prolasku.

"ako ozbiljan protivnik, bez ikakve dvojbe. Eto, već po nekoj tradiciji mi već u 2. pretkolu dobivamo momčadi koje bismo trebali eventualno očekivati u play-offu. Gledao sam ih prošle zime uživo dok smo bili na pripremama u Marbelli, kada su odmjerili snage sa Stuttgartom. Uvjerio sam se i tada, ali i kroz njihove odlične igre u Europskoj ligi gdje su došli među osam najboljih, da su vrlo kvalitetni i posao će nam sigurno biti težak. Unatoč lošem ždrijebu sigurno se nećemo predati, nego ćemo ih pokušati iznenaditi. U jednoj utakmici uvijek je sve moguće, tako da ćemo se i mi nadati prolazu u sljedeći krug kvalifikacija."

FOTO: DUbravka Petrić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!