Tenis

Karlović ipak bez iznenađenja, Gasquet u tri seta do drugog kola

Branimir Korać • srijeda, 02.09.2020.
Karlović ipak bez iznenađenja, Gasquet u tri seta do drugog kola

Ivo Karlović nije uspio iznenaditi Richarda Gasqueta i prvom kolu US Opena i već na startu oprostio se od turnira. Francuz je ipak bio prejak i slavio je u tri seta...

Bez obzira što je Ivo Karlović svakom neugodan protivnik i uglavnom za dobar dio igrača nepoželjan suparnik koji izaziva frustraciju, Richard Gasquet ima lijek za njega, a potvrdio je to i u ovom meču.

Karlović je bio ravnopravan protivnik u prva dva seta, stvorio je tu Gasquetu dosta problema i natjerao ga na puni angažman, međutim u trećem setu više nije držao tu razinu i Francuz je dovršio posao.

U prvom setu odluka je pala u tie-breaku. Do njega je viđena samo jedna break prilika i to ju je imao Gasquet u četvrtom gemu, međutim Karlović se tu spasio. U 13. igri potpuna dominacija Gasqueta i glatkih 7:0 za prednost u setovima.

Karlović je veliku priliku propustio u drugom setu gdje je imao kod 2:1 dvije neiskorištene break prilike, ali ipak stigao do breaka kod 4:3. Na servisu za set je podbacio, Gasquet je stigao do 0:40 i vratio se u set. I ovdje je presudio tie-break u kojem je Francuz u prvom poenu stigao do mini breaka i zadržao prednost do kraja te sa 7:4 stigao do seta.

Treći set bio je kratak, Karlović kao da nije vjerovao da može do preokreta, Gasquet se razigrao i sa 6:1 prošao dalje.

Ivo je pogodio 20 aseva, ali je Gasquet svejedno dosta dobro reagirao na njegovom prvom servisu. Karlović je puno boravio na mreži, ali svaki drugi put ostao je bez poena.

US Open, prvo kolo:
Richard Gasquet (Francuska) - Ivo Karlović (Hrvatska) 7:6(0), 7:6(4), 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!