Tenis

Marin Čilić velikim preokretom u pet setova svladao Kudlu za drugo kolo US Opena

Mihaela Bradovski • srijeda, 02.09.2020.
Marin Čilić velikim preokretom u pet setova svladao Kudlu za drugo kolo US Opena

Tri sata i 40 minuta trajala je borba Marina Čilića i Denisa Kudle na terenu broj sedam. Čilić je bio na konopcima, Kudla je servirao za meč i bio spreman Marinu prirediti katastrofu, ali Čilić se izvukao i odnio pobjedu u pet setova...

Marin Čilić preživio je turbulentan start u New Yorku i uspio je izboriti drugo kolo US Opena. Denis Kudla, Ukrajinac s američkom putovnicom, 111. je igrač svijeta, a ovdje je bio blizu jedne od većih pobjeda u svojoj karijeri.

Čilić je opasno hodao po rubu poraza, Kudla je odradio odlično dva i pol seta, ali nije znao završiti posao i Marin se uspio provući te velikim preokretom doći do pobjede.

Već u prvom setu vidjelo se da to neće biti lagan meč za Marina. Kudla mu je prvi put uzeo servis u petom gemu kada je poveo s 3:2 da bi se Marin krajem seta uspio vratiti pa čak i kod 6:5 propustiti jednu set loptu. Odluka je pala u tie-breaku gdje je Čilić poveo s 2:0 pa izgubio šest poena u nizu i ubrzo set sa 7:3.

U drugom setu kod 2:2 imao je 15:40 i ukupno tri break lopte u tom gemu, nije to iskoristio i onda je kod 4:3 izgubio servis te Kudla uspješno odservirao za set.

Kada je kod 3:3 u trećem setu opet izgubio servis, našao se u iznimno teškoj situaciji. Nije igrao dobro, Kudla je stigao do 5:3, ali Amerikancu se skratila ruka na servisu za meč, Čilića je break podignuo i uzeo je set sa 7:5.

U nadmudrivanju u četvrtom setu obojica su čvrsto držali svoj servis do 6:5 kada Čilić dolazi do break i set lopte te uzima set sa 7:5 i potpuno se vraća u meč.

Kudla je sve više padao, više niti fizički nije mogao pratiti Čilića i Marin u petom setu kod 3:2 dolazi do breaka i zatim završava posao.

Velika pobjeda velikim preokretom, Marin je ubacio 26 aseva uz 60 posto ubačaja prvog servisa. Imao je 61 winner i 69 neprisiljenih pogrešaka te zaslužio prolaz.

U drugom kolu igrat će protiv 104. igrača svijeta Norberta Gombosa što je ponovno lijepa prilika za pobjedu i prolaz. Bit će mu to prvi dvoboj protiv Slovaka.

US Open, prvo kolo:
Marin Čilić (Hrvatska, 31) - Denis Kudla (SAD) 6:7(3), 3:6, 7:5, 7:5, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!