Tenis

Donna Vekić izvukla se iz teške situacije i preokretom prošla u drugo kolo

Mihaela Bradovski • srijeda, 02.09.2020.
Donna Vekić izvukla se iz teške situacije i preokretom prošla u drugo kolo

Donna Vekić pridružila se Petri Martić i izborila prolaz u drugo kolo US Opena. Imala je težak posao protiv Kristyne Pliškove, ali je ipak izborila pobjedu...

Donna Vekić i Kristyna Pliškova zadnje su ostale na terenu i dovrile dramatičan meč koji je otišao na sranu Donne Vekić, a mogao je i drugačije završiti.

Donna je bila u teškoj poziciji, poraz se nazirao, ali uspjela je sve okrenuti na svoju stranu. Pliškova ipak nije izdržala, nije znala završiti posao, a kasnije niti odgovoriti na Donnin napad u trećem setu.

Vekić je loše ušla u meč i Pliškova je odmah povela s 3:0. Nakon toga Vekić radi break i vraća se na 3:3, ali opet gubi servis i Čehinja uzima prvi set sa 6:3.

U drugom setu Pliškova je u petom gemu došla do breaka i kod 5:4 i servisa za meč. Donna je tu dobro reagirala, došla do 15:40 i vratila se u set. Odluka je pala u tie-breaku gdje je Vekić povela sa 6:2, Pliškova uspjela izjednačiti, ali Donna ipak s 8:6 uzela set.

U trećem setu Vekić je igrala dobro na svom servisu i nije dopustila Pliškovoj nijednu break loptu. S druge strane imala je tri propuštene break prilike u trećem gemu da bi u završnici kod 4:4 iskoristila svoju šansu te nakon toga sa 6:4 otišla do pobjede.

Pliškova je pogodila 15 aseva, ali to joj je malo značilo, Donna je imala i puno više poena na reternu (45:26).

U drugom kolu igrat će protiv Rumunjke Patricije Marije Tig od koje je izgubila 2015. godine u Bakuu, ali ju je svladala u zadnja dva međusobna dvoboja.

US Open, prvo kolo:
Donna Vekić (Hrvatska, 18) - Kristyna Pliškova (Češka) 3:6, 7:6(6), 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!