Tenis

Borna Ćorić nakon skoro četiri i pol sata borbe izborio treće kolo US Opena

Branimir Korać • četvrtak, 03.09.2020.
Borna Ćorić nakon skoro četiri i pol sata borbe izborio treće kolo US Opena

62. igrač svijeta Juan Ignacio Londero pošteno je namučio Bornu Ćorića. Borna je slavio, ali uz dosta muke u pet setova...

Borna Ćorić prošao je u treće kolo US Opena. Nadmašio je tako prošlogodišnji rezultat kada je u drugom kolu bio prisiljen predati meč Grigoru Dimitrovu zbog ozljede.

Ovdje je nakon glatke pobjede u tri seta protiv Pabla Andujara, ponovno morao na zemljaša, čekao ga je Juan Ignacio Londero, no ovaj put bilo je to dosta teže. Londero je solidan igrač kojem nije strano slaviti i na ovoj podlozi i pokazao je to protiv Ćorića.

Meč je počeo ranom razmjenom breakova, a prvi sljedeći break stigao je kod 5:5 kada Borna oduzima Argentincu servis i ubrzo uzima i set sa 7:5.

U drugom setu Londero je bio taj koji je imao inicijativu, rano je stigao do prednosti, no u završnici seta borna se vraća i smanjuje na 5:4. Umjesto da usmjeri set prema tie-breaku, on gubi naredni servis gem i automatski i set sa 6:4.

I u trećem setu Borna je propustio previše toga. Krenuo je sjajno i poveo s 4:1 uz dupli break i umjesto da rutinski odradi posao i povede s 2-1 u setovima, dopušta Londeru povratak i Argentinac uzima set u tie-breaku.

Prava na pogrešku više nije bilo i Ćorić puno koncentriranije odrađuje naredna dva seta. U četvrtom je dva puta došao do breaka i uzeo set sa 6:2, a u petom je napravio break u četvrtom gemu što je bilo dovoljno za prolaz.

U trećem kolu imat če dosta teži posao jer ga tamo vjerojatno očekuje Stefanos Tsitsipas.

US Open, drugo kolo:
Borna Ćorić (Hrvatska, 27) - Juan Ignacio Londero (Španjolska) 7:5, 4:6, 6:7(5), 6:2, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!