Košarka

Harden blokadom donio drugu rundu Rocketsima, Heat poveo 2-0

Matej Kačan • četvrtak, 03.09.2020.
Harden blokadom donio drugu rundu Rocketsima, Heat poveo 2-0

Novu dramu gledali smo na NBA terenima u obje sinoćnje utakmice, a posebno je infarktno bilo na susretu Houston Rocketsa i OKC Thundera nakon kojeg su ipak Rocketsi prošli u drugu rundu...

Najluđa serija prve runde NBA doigravanja napokon je došla svom kraju, i to sretno za Houston Rocketse. Egal između Houstona i OKC Thundera smo gledali kroz svih 48 minuta sedme utakmice, a na kraju je isplivao Houston.

Da budemo pošteni, Rocketsi su i vodili kroz većinu susreta, ali se opet sve svelo na posjed-dva. Tako je u posljednjim minutama Luguentz Dort svoju najbolju večer NBA karijere zapečatio šestom tricom večeri za 99:99, ali uzvraća James Harden ubačajem.

S druge je strane Shai Gilgeous-Alexander pogodio tricu za 102:101, ali Harden uzvraća i to dodavanjem za Tuckera koji ubacuje za vodstvo Rocketsa i posljednji napad za Thunder. Lopta je opet išla na Dorta, ali ga je u pokušaju sedme trice izblokirao Harden za slavlje Rocketsa.

Harden je ovaj put bio slabiji sa samo 17 poena i devet asista, ali su povukli Eric Gordon i Robert Covington s 21 te Russell Westbrook s 20 ubačaja. Kod Thundera je Dort imao 30, a Chrisu Paulu nije bio dovoljan ni triple-double od 19 poena, 11 skokova i 12 asistencija.

Ništa manje ludo nije bilo ni na susretu druge runde na Istoku gdje je Miami Heat stigao do 2-0 protiv Milwaukee Bucksa. Heat je u ovom susretu vodio praktički cijelo vrijeme te je opet dobro sagradio zid i obranu ispred Giannisa Antetokounmpoa, ali je gotovo izgubio nemoguće.

Nakon ubačaja Bama Adebayoa je Heat imao velikih 113:107 i to manje od minute do kraja, ali se Bucksi vraćaju ubačajima Brooka Lopeza, Giannisa i slobodnim bacanjima Khrisa Middletona. Došli su do izjednačenja, ali susret rješava Jimmy Butler na nesvakidašnji način, slobodnim bacanjima nakon zvuka sirene i isteka vremena.

Goran Dragić je vodio Heat s 23 poena, a u sjajnoj je momčadskoj partiji čak šest njegovih suigrača također bilo dvoznamenkasto. Butler je svoja dva poena za pobjedu ugradio u 13 svojih, a rvi Dragićev pratitelj bio je Tyler Herro sa 17 poena.

Kod Bucksa je Giannis ubacio 29 uz 14 skokova, dok je 23 dodao Middleton. Bilježimo i 16 poena Erica Beldsoea koji se vratio u sastav Bucksa nakon ozljede.

NBA doigravanje:
Houston Rockets - OKC Thunder 104:102
Miami Heat - Milwaukee Bucks 116:114

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!