Košarka

Večer iznenađenja u NBA: Bucksi i Giannis na rubu ispadanja, Lakersi krenuli porazom

Matej Kačan • subota, 05.09.2020.
Večer iznenađenja u NBA: Bucksi i Giannis na rubu ispadanja, Lakersi krenuli porazom

U NBA ligi sinoć opet nije nedostajalo šokova. Miami Heat nastavlja igrati fantastično pa je skočio na 3-0 protiv Milwaukee Bucksa, dok su Houston Rocketsi pobjedom krenuli u drugu rundu protiv Lakersa...

Niti visokih 14 razlike krajem treće dionice nije bilo dovoljno Milwaukee Bucksima da napokon svladaju Miami Heat i dođu do prve pobjede u seriji druge runde. Imali su Bucksi sve u svojim rukama, 87:73 minutu do kraja treće dionice, a onda i vodstvo kroz četvrtu i sve su prosuli.

U prve dvije minute posljednje dionice su se ubačajima Giannisa Antetokounmpoa i Dontea DiVicenza držali Bucksi na 11 razlike, a onda nestaju s terena. Heat radi čak 16:2 predvođen Bamom Adebayom i Jimmyjem Butlerom i odjednom je 96:93.

Probudili su se tad malo Bucksi pa s dva ubačaja Georgea Hilla te jednim Giannisovim nakratko preuzimaju vodstvo od 99:98, ali će u preostale četiri minute postići tek poen. Adebayo i Butler vežu šest poena, Bledsoe zabija slobodno bacanje za 104:100 i to je to od Bucksa. U preostale dvije minute se Heatu ubačajima pridružuje i Jae Crowder i slobodnim bacanjima Miami sigurno zabija još osam poena za konačnih 115:100.

U velikom preokretu i ogromnih 40:13 u četvrtoj dionici je Butler bio prvo ime s 30 poena, sedam skokova i šest dodavanja, dok je Adebayo bio sjajan s 20 poena i 16 skokova. Crowder je dodao 17 uz važnu tricu i slobodna bacanja za potpuno razbijanje Bucksa. Brook Lopez je s 22 poena bio prvi strijelac Bucksa, dok je Giannis vukao dok je išlo s 21 poenom, 16 skokova i devet dodavanja.

Bucksima sad za prolazak treba nekakav povijesti preokreti četiri pobjede u nizu za okretanje 0-3 kako bi opravdali status najbolje momčadi konferencije, a dobro na Zapadu nije krenula ni tamošnja najbolja momčad iz regularne sezone.

LA Lakersi su imali preko tjedan dana odmora nakon eliminiranja Portlanda, Rocketsi su se morali čupati protiv Thundera i sve to sinoć nije bilo važno. Sve osim početnih pet minuta Lakersa je pripalo Houstonu za čiju igru s niskim postavama i bekovima Lakersi opet nisu imali odgovor.

Bilo je to minimalno vodstvo sve do početka četvrte dionice u koju Houston kreće sa 16:3 i prelama susret te bježi sa šest poena prednosti na visokih +19. Ključnu ulogu je u toj seriji imao Eric Gordon s 11 vezanih poena, a svoje su ubačaje dodali i James Harden te Russell Westbrook.

Do kraja su stvar u svoje ruke preuzela baš njih dvojica koji su obranili svaki pokušaj nasrtaja ili povratka Lakersa pa Houston slavi 112:97, dok se Lakersi moraju zapitati zašto su tako niskoj obrani Rocketsa zabili tek 97 poena.

Posebno to ide Anthonyja Davisa koji je šutirao dobro s 10/16 za 25 poena i 14 skokova, ali je imao tek dva napadačka skoka i trebao bi preuzeti više odgovornosti da kazni nedostatak visine kod Rocketsa. LeBron James je dodao 20 poena, osam skokova i sedam dodavanja, ali prave pomoći nije bilo.

Harden je kod Rocketsa opet bio sjajan s 36 poena i jako dobrih 12/20 iz igre, a 24 uz devet skokova i šest dodavanja je dodao Westbrook. No razlika između Rocketsa i Lakersa je bio taj treći čovjek kojeg su Rocketsi imali u Gordonu i njegova 23 poena i tri trice od kojih je 11 otpalo na ključnu seriju.

NBA doigravanje, druga runda:
Miami Heat - Milwaukee Bucks 115:100
Houston Rockets - LA Lakers 112:97

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!